x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ginsengul românesc, un miracol pentru sănătate

Ginsengul românesc, un miracol pentru sănătate

28 Apr 2018   •   22:26
Ginsengul românesc, un miracol pentru sănătate

Ginsengul romanesc este numele cu care este cunoscută această plantă miraculoasă, ale cărei fructe reprezintă o explozie de vitamine pentru organism, este numită și ginsengul românesc, datorită cantității mari de vitamina C pe care o conține - minune în tratamentele naturiste folosite în tratarea multor afecțiuni.
Beneficiile uriașe pe care le aduce sănătății, recunoscute încă din vremuri străvechi de către traci, hinduşi, greci, chinezi, mongoli, celţi şi slavi, fac din această plantă un ingredient.

Ginsengul romanesc este plin de vitaminele A, B, E, K, dar şi de fosfor, potasiu, magneziu, fier. La acestea se adaugă aminoacizii esenţiali, acizii graşi esenţiali și o cantitate însemnată de betacaroten, mult peste cea conținută de morcovi. Însă, cea mai mare parte din puterea vindecătoare a acestei plante stă în conținutul uriaș de vitamina C, de zece ori mai mare decât al citricelor sau a măceșului.

Datorită proprietăților sale însemnate, fructele acestei plante au o puternică acțiune imunostimulatoare, cicatrizantă, antiinflamatoare, anticancerigenă, astringentă, antibiotică și afrodisiacă. Mai mult decât atât, această plantă este considerata cel mai bun vaccin antigripal natural. Planta este folosită cu succes în industria farmaceutică și în cosmetică, având foarte multe indicații terapeutice: în afecțiuni ale ficatului, răceală și gripă, depresie, anemie, cancer, ulcer, gastrită, afecțiuni cardiovasculare, artrită, hipertensiune, anemie, nevroze, spasmofilie.

Ginsengul romanesc - câteva rețete de ținut minte


Ginsengul romanesc poate fi consumat în mai multe feluri, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, ulei, vin, dulceață, ceai, tinctură.

1. Cu miere

Folosit cu miere, acest fruct stimulează imunitatea, crește pofta de mâncare, curăță pielea și aduce aportul zilnic de vitamine și minerale, este un foarte puternic energizant, iar câteva lingurițe de dimineață nu numai că vă ajută digestia și tranzitul intestinal, ci vă umple cu energie pentru întreaga zi. Cu miere se prepară fie din pulberea pe care o găsim în plafare, dar cel mai recomandat este să folosiți fructele proaspete. Se spală fructele foarte bine, se usucă și se pun într-un borcan de 800 de grame până se umple trei sferturi. Borcanul se umple cu miere de albine polifloră și timp de o săptămână se lasă la macerat. Puteți consuma câte trei linguri pe zi, iar copiii câte o linguriță.

2. Tinctura
...................

Află numele acestei plante miraculoase și rețetele în care puteți folosi, pentru sănătate, ginsengul romanesc

×
Subiecte în articol: ginsengul romanesc