Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației. Iată cum arată, statistic, comportamentul alimentar al românilor: Mâncăm prea multă pâine, iar la iaurt, pește, legume și fructe suntem deficitari

16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației. Iată cum arată, statistic, comportamentul alimentar al românilor: Mâncăm prea multă pâine, iar la iaurt, pește, legume și fructe suntem deficitari

Suntem aproape de limitele consumului caloric mediu recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, dar avem un consum prea mare de pâine și prea mic de pește, iaurt, fructe și legume. Aceasta este, potrivit Lector Dr. Lygia Alexandrescu, Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, concluzia conferinței cu tema “100 de ani de Alimentație Tradițională”, care a avut loc în aceste zile, la București și a reunit specialiști din domeniul nutriției, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, care se sărbătorește, în fiecare an, pe 16 octombrie.

”Studii recente arată că structura consumului caloric actual al românilor este apropiată de recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, însă există anumite diferențe importante între obiceiurile noastre de consum și ale altor state.

În ceea ce privește consumul actual de carne și produse din carne, statisticile relevă o cantitate de 64 kg/ locuitor, față de Franța, Germania și Spania, unde consumul depășește 85 kg/ locuitor. La capitolul iaurt, consumul în România este mult sub media UE, 7 kg/ locuitor, față de 30 kg/ locuitor în Franța, sau 23 kg/ locuitor în Bulgaria”, a declarat Lector Dr. Lygia Alexandrescu.

Potrivit specialistului, se pare că avem un consum anual prea mare de pâine, 95 kg/ locuitor, față de media europeană, care este de 60 kg/ locuitor.

Consumul anual de pește este..................

Citește mai mult despre ce și cât mănâncă românul și ce impact are asta asupra sănătății

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri