Jurnalul.ro Editoriale 450 milioane euro de la ,,fantomele” lui Biriş

450 milioane euro de la ,,fantomele” lui Biriş

de Dan Constantin    |   
Gabriel Biriş a fost adus în Ministerul Finanţelor să reformeze fiscalitatea românească de pe poziţia de tehnocrat cu experienţă în lupta cu... Fiscul. Ca avocat cu diplomă girată de sistemul de învăţământ privat în anul 2000, după ce cunoscuse anterior chinurile obţinerii unei diplome de inginer la Politehnica din Bucureşti, băiatul primarului din Snagov ştie de mic diferenţele de tratament la care sunt supuse companiile şi cetăţenii asupriţi de autorităţi. L-am urmărit în poziţiile publice de consultant când înfiera din postura de candidat PDL pentru Parlament împilarea promovată de statul totalitar de esenţă socialistă împotriva liberei iniţiative. Casa de avocatură pe care a condus-o până la învestirea ca secretar de stat a câştigat procese cu Ministerul Finanţelor Publice pentru clienţii care doreau să scape de taxe şi dări aplicate cu samavolnicie de acelaşi Fisc nereformat.

Aşadar, în fine, o alegere foarte bună pentru promovarea în funcţia de demnitar a unei persoane care nu poate fi contestată profesional şi ideologic, dl Biriş mâncând, cum se spune, fiscalitate liberalo-pedelistă pe pâine.

Simţind nevoia unei declaraţii programatice din care să înţelegem spre CE şi mai ales spre CINE se vor îndrepta eforturile de colectare a impozitelor şi taxelor, Gabriel Biriş focalizează atenţia spre ,,mâncătorii de rădăcini”. Categoria ,,fantomelor” - indivizii care au scăpat până acum de mâna Fiscului - devine ţinta efortului de civilizare menit să o bage în rândul lumii. Din mesajul secretarului de stat, aflăm că cetăţenii care nu au o legătură afectivă cu statul român, care să fie consolidată de plata impozitelor, formează cea mai puternică armată, compactă ca interes, cu un efectiv de 3 milioane. Forţă, nu glumă! Sunt în rândurile ei, în primul rând, persoanele care nu au niciun venit care să treacă prin circuitul legal. Sărăcimea României ar urma să plătească lunar o contribuţie de sănătate de 5,5 la sută din salariul minim brut pe economie. Ar fi 57 de lei pe lună, costul cumulat a două pâini pe zi sau al unui cozonac pe lună. Dacă Fiscul le va lua pâinea de la gură săracilor, se vor colecta pentru bugetul Sănătăţii, anual, 450 de milioane de euro. Fantomele vor trebui să sape însă mai adânc după rădăcini, să poată compensa cele doua pâini ,,confiscate” de domnul Biriş. Dacă sunt harnici, poate dau de petrol.
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri