Jurnalul.ro Ştiri Educatie 5 semne ciudate care arată un IQ ridicat. Caracteristicile comune ale oamenilor foarte inteligenți

5 semne ciudate care arată un IQ ridicat. Caracteristicile comune ale oamenilor foarte inteligenți

de Redacția Jurnalul    |   

Oamenii foarte inteligenți au în comun unele obiceiuri ciudate.

Unii dintre cei mai inteligenți oameni din lumea se caracterizează prin câteva trăsături neobișnuite.  Studiile au demonstrat că astfel de obiceiuri sunt corelate cu un IQ mai ridicat.

În mod clasic, inteligența înseamnă abilitatea unei persoane de a se adapta la mediul înconjurător. Însă unele persoane au abilitatea de a procesa stimulii externi la un nivel mai mare decât media.

Iată 5 obiceiuri mai puțin obișnuite care indică un IQ mare, potrivit experților: 

1. Nocturn

Mulți oameni extrem de inteligenți au fost mai productivi pe timpul nopții. Trecerea peste ritmul circanian obișnuit și munca până noaptea târziu arată o flexibilitate cognitivă impresionantă. Printre personalitățile care erau active noaptea se numără Mircea Eliade, Charles Darwin, Marcel Proust. 

Citiți și Schimbări majore la BAC 2025. Data examenelor naționale, modificată din cauza schimbărilor climatice

2. Visare 

Visarea cu ochii deschiși poate duce la soluționarea creativă a problemelor, realizarea planurilor pentru viitor și procesarea emoțională. Procesul permite minții să realizeze conexiuni unice și să exploreze  idei noi.  Mai multe studii au descoperit o corelație între frecvența visării cu ochii deschiși și excelarea în sarcini creative cu un IQ ridicat. 

3. Întrebări 

Curiozitatea constantă este o caracteristică a oamenilor foarte deștepti. Aceștia se află într-un proces de învățare continuă, vor să afle cum funcționează lucrurile și ce s-ar întâmpla dacă problema ar fi rezolvată diferit. Pentru a afla răspunsurile, ei pun întrebări frecvente.

Citiți și Vacanța elevilor din februarie 2025 pentru fiecare județ

4. Izolare

Persoanele care au un IQ ridicat pot fi stimulate ușor, în funcție de condițiile din mediu. Asfel că mulți simt nevoia să se izoleze pentru a nu fi întrerupți. 

5. Instruire

Cititul înseamnă dezvoltarea vocabularului, deschiderea spre noi idei și moduri noi de gândire, dezvoltarea atenției, imaginației, empatiei. Multe persoane cu un IQ mai ridicat au obiceiul de a citi aproape zilnic. Cititul e un fel de antrenament pentru creier care dezvoltă numeroase abilități cognitive importante, notează useit.ro.

Subiecte în articol: iq semne inteligenta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri