Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 7 Remedii non-medicamentoase in caz de depresie

7 Remedii non-medicamentoase in caz de depresie

Depresia nu iti da pace dar nu-ti surade tratamentul medicamentos? E adevarat ca se intampla de multe ori sa provoace dependente si reactii adverse inainte sa te ajute in privinta depresiei. Mai jos gasesti cateva remedii non-medicamentoase.

Ce poti face pentru recuperarea ta:

  1. Sport. Cel mai probabil ai avut o viata sedentara care te-a impins la depresie. Nu e o acuza, e doar o constatare in cazul majoritatii populatiei. O sa-ti fie greu sa-ti schimbi stilul de viata, dar merita. Sportul iti va da o energie noua si starea ta de spirit se va schimba rapid.
  2. Terapie cu lumina. Daca depresia ta se instaleaza mai ales iarna atunci probabil ca va avea efectul asteptat terapia cu lumina. Ea consta in expunerea la lumina artificiala in functie de nevoi pentru reglarea ceasului interior (ritmul circadian) ca si cum ar fi lumina solara. Soarele regleaza in mod curent mecanismele interioare ale somnului si ale starii emotionale. 
  3. Meditatie. Nu ne referim la practica orientala ci la o modalitate accesibila tie de a te linisti si de a-ti pune gandurile in ordine. De a pune deoparte un timp pe care sa-l petreci cu tine insuti ca sa ajungi la niste concluzii folositoare pentru viata ta. N-ar fi rau sa combini meditatia cu aromaterapia. Parfumurile au menirea de a ne face sa ne simtim mai bine.

Continua cu urmatoarele remedii:

  1. Jurnalul starilor interioare. Si ca a venit vorba de ordine in ganduri, e bine sa notezi intr-un jurnal toate starile pe care le ai. Te va ajuta sa intelegi mai bine cum te comporti si vei putea sa-i furnizezi specialistului detalii foarte importante.
  2. Terapie de specialitate. Iata ceva la care nu poti sa renunti indiferent de forma de depresie pe care o ai. Insa, inarmat(a) cu propriile observatii notate in jurnal anterior vei putea sa-ti ajuti terapeutul sa gaseasca cea mai buna cale de recupere pentru tine. Mai mult, poti interactiona cu un psiholog online, fara sa mai fie nevoie sa te deplasezi la cabinet. Economisesti timp!
  3. Grupuri de suport. Iti sunt de mare ajutor. Reprezinta o plasa de siguranta furnizata de oameni care au trecut pe unde treci si tu acum dar au reusit sa se recupereze intr-o masura anume. Te pot sfatui si te pot sprijini. Poti chiar sa intri in astfel de grupuri si online. Sprijinul familiei si prietenilor tai este foarte important. Acestea sunt remedii de mare ajutor. 
  4. Alimentatia. E importanta alimentatia cotidiana, nu doar pentru partea fizica a organismului tau dar si pentru cea psihica. Obisnuieste-te sa consumi peste si ulei de peste, sofran si ceaiuri aromate.

Acestea au fost cateva remedii non-medicamentoase pe care ti le propunem. Daca puse laolalta nu reusesc sa te pastreze pe calea spre recuperare, va fi nevoie sa incepi sedinte de terapie cu un psiholog sau un tratament medicamentos. Insa, nu te grabi. Remediile de mai sus au nevoie de cateva luni de utilizare inainte sa poti observa semne de imbunatatire a starii tale de sanatate.  

Articol furnizat de Psiholog Simona Jeles.

Subiecte în articol: depresia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri