Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acțiunile Băncii Transilvania, cele mai lichide titluri la Bursa de Valori București

Acțiunile Băncii Transilvania, cele mai lichide titluri la Bursa de Valori București

Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri în această săptămână pe Bursa de la Bucureşti, generând tranzacţii de peste 81,59 milioane de lei, urmate de acţiunile OMV Petrom, cu schimburi de 31,6 milioane de lei şi Fondul Proprietatea, cu 26,59 milioane de lei.

În topul celor mai bune evoluţii bursiere ale săptămânii 20 - 24 ianuarie 2020 se află Mecanica Fină, cu un avans de 27,54% al preţului acţiunilor, Societatea de Construcţii Napoca, plus 12,44%, şi SIF3 Transilvania, cu 11,66%.

Pe de altă parte, cele mai slabe evoluţii au fost consemnate de acţiunile Ves SA, care s-au depreciat cu 14,81%, SIF Hoteluri, care a pierdut 10,96% din valoare, şi Comelf, minus 6,5%.

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni derulate în ultima săptămână pe Bursa de la Bucureşti s-a apropiat de 188 de milioane de lei, iar cea mai bună zi de tranzacţionare a fost marţi, 21 ianuarie, când rulajul a depăşit 62,3 milioane de lei. Cea mai slabă zi a fost luni, 20 ianuarie, când tranzacţiile cu acţiuni s-au apropiat de 24,61 de milioane de lei.

În prezent, pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti sunt 83 de societăţi emitente şi 27 de intermediari.

De la începutul acestui an, pe toate pieţele administrate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost realizate 33.177 tranzacţii, în valoare totală de 551,14 milioane de lei, media zilnică de tranzacţionare fiind de 36,74 milioane de lei.

Indicele bursier BET, care include cele mai tranzacţionate 16 companii listate, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 35% în 2019, cel mai mare ritm de creştere din ultimul deceniu obţinut de bursa românească şi al doilea cel mai important avans al anului trecut în rândul burselor din Uniunea Europeană, potrivit Raportului Bursei de la Bucureşti.

"Indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 16 companii listate, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 35% în 2019. Este cel mai mare ritm de creştere din ultimul deceniu obţinut de bursa românească şi reprezintă al doilea cel mai mare avans din 2019 din rândul burselor din Uniunea Europeană. Luând în calcul şi dividendele, avansul este de 47%", se precizează în document.

La nivelul Uniunii Europene, România a fost devansată doar de Grecia (+49%).

AGERPRES

Subiecte în articol: bvb banca transilvania
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri