Jurnalul.ro Ştiri Social Adolescenții români, printre cei mai fericiți din Europa

Adolescenții români, printre cei mai fericiți din Europa

de Redacția Jurnalul    |   

În timp ce Marea Britanie se confruntă cu o „recesiune a fericirii" în rândul tinerilor, adolescenții români se află în topul țărilor europene cu cei mai fericiți tineri.

Contrastul este izbitor: în timp ce 25% dintre adolescenții britanici raportează un nivel scăzut de satisfacție în viață, tinerii români se bucură de o stare de spirit semnificativ mai bună.

Conform unui studiu recent făcut de Children's Society în 27 de națiuni, cei mai fericiți adolescenți sunt în Danemarca, urmați de România, Spania și Franța, anunță The Guardian.

În Regatul Unit, 25% dintre adolescenți au raportat un nivel scăzut de satisfacție în viață, față de 7% dintre olandezii de aceeași vârstă.

Constatările vin pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la absențele școlare, timpii lungi de așteptare în sănătate pentru sprijin mental și creșterea costului vieții în urma crizei Covid-19.

Adolescenții olandezi se numără de mai mulți ani printre cei mai fericiți din lume, cu părinți care îi sprijină, inegalități reduse, profesori care nu sunt autoritari, ci acceptă sentimentele elevilor, și niveluri ridicate de autodeterminare - de exemplu, mersul la școală cu bicicleta și posibilitatea de a decide când să se întoarcă acasă.

La sfârșitul săptămânii, prezentatoarea TV Kirstie Allsopp a stârnit o dezbatere cu privire la faptul că părinții care limitează libertatea adolescenților îi „infantilizează", după ce serviciile sociale au contactat-o pentru că i-a permis fiicei sale, pe atunci în vârstă de 15 ani, să meargă singură în Europa.

Marți, The Guardian scria că mai mult de 500 de copii pe zi din Anglia erau trimiși la serviciile de sănătate mintală pentru anxietate, mai mult decât dublul ratei de dinainte de începerea pandemiei.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: adolescenti romani fericire europa top
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri