Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Iaşi, singurul din ţară care deţine un ambulift 100% electric

Aeroportul Iaşi, singurul din ţară care deţine un ambulift 100% electric

de Redacția Jurnalul    |   

Un ambulift recent achiziţionat de Aeroportul Iaşi, singurul din România care deţine un astfel de echipament 100% electric, a fost prezentat, joi, în cadrul unei acţiuni organizate pe platforma aeronavelor.

Ambuliftul are o capacitate de transport şi îmbarcare/debarcare de 8+1 persoane, este dotat cu patru scaune cu rotile şi centuri de siguranţă, precum şi patru scaune pentru însoţitori.

Noul echipament este produs în Austria şi a fost achiziţionat contra unei sume de peste 3 milioane de lei. El a fost adus mai devreme cu câteva luni decât era prevăzut în contract. Conducerea Aeroportului Iaşi speră ca într-o lună să obţină şi certificarea din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Directorul general al Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, a declarat presei că prin punerea în funcţiune a acestui ambulift s-a reuşit o schimbare de paradigmă mai ales în ceea ce priveşte transportul persoanelor cu dizabilităţi.

"Dorinţa de a avea un ambulift la Aeroportul Iaşi este veche. De 10 ani ne străduim să cumpărăm acest ambulift. E nevoie pentru că ne-am propus să asigurăm servicii de calitate pentru îmbarcarea şi debarcarea persoanelor cu dizabilităţi. Faptul că am cumpărat acest ambulift exprimă şi dorinţa noastră de a arăta că suntem angajaţi în acest proces de modernizare a Aeroportului, care a început odată cu construirea noului terminal, terminalul T4. Nu ne vom opri aici, vom continua planurile de dezvoltare a aeroportului astfel încât să asigurăm tuturor pasagerilor condiţii la un nivel ridicat din punct de vedere calitativ", a precizat Romeo Vatră.

AGERPRES

Subiecte în articol: aeroport Iaşi ambulift electric
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri