Jurnalul.ro Ştiri Observator Doar 15% dintre europeni știu cum să utilizeze inteligența artificială pentru a-și îmbunătăți viața

Doar 15% dintre europeni știu cum să utilizeze inteligența artificială pentru a-și îmbunătăți viața

de Redacția Jurnalul    |   

Un studiu recent făcut pe un eșantion de 11.000 de europeni dezvăluie că, deși 90% susțin că înțeleg într-o oarecare măsură inteligența artificială (IA), doar 15% știu cum să o folosească pentru a-și îmbunătăți viața.

Conform unui sondaj Samsung, realizat în iulie, 53% dintre europeni doresc ca inteligența artificială să le simplifice viața, în special prin automatizarea treburilor casnice, precum curățenia.

Totodată, 42% vor o conectare mai eficientă între dispozitivele inteligente de acasă.

Studiul reflectă, de asemenea, un interes crescut pentru personalizarea IA în domenii precum sănătatea, divertismentul și gestionarea timpului.

Chiar dacă interesul pentru IA în domeniul sănătății este în creștere, există încă o doză de scepticism. Doar 17% dintre cei care nu folosesc gadgeturi inteligente de sănătate ar fi dispuși să le încerce. De asemenea, în timp ce mulți își doresc ca IA să ofere o experiență vizuală și audio mai bună, 28% nu sunt interesați de funcții IA în acest domeniu, ceea ce indică o potențială lipsă de conștientizare a beneficiilor pe care inteligența artificială le poate aduce.

Studiul subliniază și diferențele culturale: doar 11% dintre britanici se simt încrezători în utilizarea IA, față de 23% dintre polonezi.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: studiu sondaj ai
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri