Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în toată Ucraina: Rușii au lansat un atac de amploare cu drone și rachete

Alertă în toată Ucraina: Rușii au lansat un atac de amploare cu drone și rachete

de Redacția Jurnalul    |   

Rușii au lansat duminică un atac aerian cu drone și rachete asupra Ucrainei, vizând în principal părțile de sud ale regiunii Odesa. În timpul atacului a fost lovită o unitate agricolă, au anunțat, pe Telegram, reprezentanții Forțelor aeriene ucrainene.

Rușii au lansat șase drone Shahed fabricate de Iran și 10 rachete. Forțele Ucrainei susțin că au distrus șase drone și șase rachete, potrivit Reuters.

„Aeronavele de luptă, unitățile antiaeriene, grupurile de pompieri și alte mijloace de atac au fost implicate în respingerea atacului aerian", a anunțat Forța Aeriană.

Amploarea pagubelor nu a fost anunțată și nu se știe ce unitate agricolă a fost lovită în timpul atacului. Ucrainenii au spus că serviciile de urgență au fost trimise la fața locului. Alertele de raid aerian au pornit în mai multe regiuni ale Ucrainei.

Situația din Odesa și din celelalte porturi de la Marea Neagră a fost urmărită cu atenție după ce ucrainenii au anunțat că două nave comerciale au ajuns sâmbătă la Ciornomorsk folosind un coridor umanitar. Oficialii ucraineni spun că este prima dată când navele civile ajung într-un port al Ucrainei după renunțarea la acordul privind cerealele. Anterior, coridorul a fost folosit doar de navele care plecau din Ucraina.

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a declarat că navele „Resilient Africa" și „Aroyat" au navigat sub pavilion Palau și că echipajul lor este format din oameni din Ucraina, Turcia, Azerbaidjan și Egipt. Vapoarele vor fi încărcate în portul ucrainean și vor livra 20.000 de tone de grâu în Egipt și Israel, potrivit Ministerului Agriculturii din Ucraina.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: atac drone rachete ucraina alerta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri