Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment MAE: Evitați orice călătorie în Republica Libaneză

Avertisment MAE: Evitați orice călătorie în Republica Libaneză

de Redacția Jurnalul    |   

Având în vedere evoluțiile recente ale situației de securitate și riscul de escaladare, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește cetățenilor români că există un avertisment de călătorie în vigoare, pentru Republica Libaneză, nivel 8/9 „Evitați orice călătorie”.

MAE recomandă, în continuare, cetățenilor români, evitarea tuturor călătoriilor în această țară, iar cetățenilor care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze, evaluarea cu responsabilitate a necesității rămânerii în acest stat.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, cu recomandarea de a evita orice călătorie, din cauza situației de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă. Se recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Rep. Libaneze (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană”, a transmis ministerul.

Totodata, MAE recomandă cu fermitate cetățenilor români care se află în Republica Libaneză și să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt:

Adresa: Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227
Telefon: +961 5 924848. (La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).
Fax: +961 5 924.747 Website: http://beirut.mae.ro/ E-mail: beirut@mae.ro

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasada României la Beirut:+961 5 924 849; +961 5 920 432; +961 5 920 452, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție linia telefonică de urgență a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zboruri anulate la Beirut pe fondul temerilor privind un atac israelian

Unele zboruri de pe aeroportul din Beirut au fost anulate sau întârziate, iar compania libaneză Middle East Airlines (MEA) a declarat că întreruperile programului său au fost legate de riscuri, în contextul escaladării tensiunilor dintre Israel și grupul Hezbollah, scrie Reuters.

Eurowings a Lufthansa au anulat trei zboruri spre Beirut programate pentru luni după-amiază, potrivit panoului de informații de la aeroport și site-ului de urmărire a zborurilor Flightradar24.

Turkish Airlines a anulat, de asemenea, două zboruri în cursul nopții de duminică, iar SunExpress, Aegean Airlines, Ethiopian Air și MEA au anulat, de asemenea, zborurile programate să aterizeze luni la Beirut, a arătat Flightradar24.

Un atac cu rachetă care a ucis sâmbătă 12 adolescenți și copii în Înălțimile Golan ocupate de Israel a sporit îngrijorarea că Israelul și gruparea susținută de Iran s-ar putea angaja într-un război la scară largă.

Cabinetul de securitate al Israelului a autorizat duminică guvernul să răspundă la atac. Hezbollah a negat orice responsabilitate pentru atac

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri