Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă de malarie în Africa de Sud!

Alertă de malarie în Africa de Sud!

Autorităţile sanitare din Africa de Sud au lansat marţi o alertă de malarie după ce au fost raportate numeroase cazuri de infectare cu această boală, informează Xinhua. 

Deşi toată lumea este expusă riscului de a contracta malarie în zonele cu niveluri ridicate ale acestei boli, copiii sub cinci ani, femeile însărcinate, persoanele cu sisteme imunitare slăbite, călătorii provenind din zone non-endemice şi muncitorii imigranţi sunt expuşi unui risc mai mare, a indicat Ministerul Sănătăţii din această ţară. 

Un număr mare de cazuri de malarie au fost raportate în zonele de transmitere ale malariei din nordul Africii de Sud, potrivit aceluiaşi minister. 

Astfel, districtele Vhembe şi Mopani din provincia Limpopo şi districtul Bushbuckridge din provincia Mpumalanga sunt cele mai afectate, a indicat departamentul, fără a dezvălui numărul cazurilor de malarie raportate. 

Comparativ cu anii precedenţi, a fost confirmată o creştere modestă a cazurilor în zona Parcului Naţional Kruger şi a rezervaţiilor private de vânat din zonă, a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului, Popo Maja. 

Informaţiile vin după un sezon extrem de intens de malarie în toată regiunea sud-africană, care a atins punctul culminant în lunile aprilie şi mai şi s-a extins până în luna iunie. 

Precipitaţiile abundente, umiditatea şi temperaturile ambientale au oferit condiţii ideale pentru creşterea numărului de ţânţari responsabili pentru apariţia malariei şi a cazurilor de persoane infectate, a precizat Maja. 

Potrivit Institutului Naţional pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud, în Pretoria şi în alte zone din apropiere au fost raportate cazuri neobişnuite de malarie, la persoane care nu au călătorit recent în zonele de transmisie ale acestei boli. De asemenea, un pacient a murit. 

Călătorii sau locuitorii din zonele de transmisie a malariei Limpopo şi Mpumalanga, din regiunea KwaZulu-Natal sau din ţările vecine (Mozambic, Botswana, Zimbabwe şi Namibia) care prezintă febră şi simptome "asemănătoare gripei" trebuie să efectueze un test de sânge urgent, a subliniat acelaşi Maja. 

Diagnosticarea greşită a malariei - cauzată de paraziţi din genul Plasmodium - ca gripă este obişnuită, cu consecinţe dezastruoase pentru numeroase persoane, a avertizat el. 

Simptomele malariei - transmisă la om prin muşcăturile ţânţarilor Anopheles - includ febră, cefalee, frisoane şi vărsături, care apar la 10-15 zile de la muşcătura ţânţarilor infectaţi.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri