Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila îndeamnă persoanele cu simptome de COVID-19 să meargă la medicii de familie

Alexandru Rafila îndeamnă persoanele cu simptome de COVID-19 să meargă la medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, transmite persoanelor care au simptome de COVID-19 să meargă la medicii de familie pentru testare și monitorizare. 

"În acest context epidemiologic dificil, cu o creştere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluţie pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare şi monitorizare. Creşterea numărului de persoane testate de către medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanţă şi a direcţiilor de sănătate publică, unde sunt liste de aşteptare lungi', a transmit demnitarul.

Testarea este gratuită în cele peste 4.000 cabinete ale medicilor de familie care au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate. Lista este publică şi se găseşte pe paginile de web ale Ministerului Sănătăţii şi CNAS.

Medicii de familie își pot testa pacienții dar și orice alte persoane, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri