Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Felul de mâncare BENEFIC împotriva răcelilor și gripelor: Conține un aminoacid important

Felul de mâncare BENEFIC împotriva răcelilor și gripelor: Conține un aminoacid important

de Redacția Jurnalul    |   

Sezonul răcelilor și gripelor ne dă tuturor bătăi de cap. Însă dincolo de medicamente, există și soluții naturale pentru a crește imunitatea organismului și a depăși cu bine această perioadă.

"Un aliment care te ajută când ești răcit sau ai gripă să te simți mult mai bine este banala supă de pui. De ce? Pentru că ea conține un aminoacid care se numește cisteină, și care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, adică te ajută să scapi de senzația aia nesuferită de nas înfundat. Dacă adaugi și niște pătrunjel pentru un aport de vitamina C este senzațional”, a  explicat Carmen Brumă pe Instagram.

Cisteina este un aminoacid neesenţial ce se găseşte în majoritatea proteinelor. Se găsește astfel în carne, lactate, pește, soia, usturoi, cereale integrale, ceapă. 

 

Subiecte în articol: aliment gripă raceala supa pui cisteina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri