Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambițiile lui Zelenski pentru 2023: În noul an, apărarea aeriană a Ucrainei va deveni și mai puternică

Ambițiile lui Zelenski pentru 2023: În noul an, apărarea aeriană a Ucrainei va deveni și mai puternică

de Redacția Jurnalul    |   

"În noul an, apărarea aeriană a Ucrainei va deveni și mai puternică, și mai eficientă", declară președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"În noul an, apărarea aeriană a Ucrainei va deveni și mai puternică, și mai eficientă", a declarat Zelenski în discursul său video zilnic, adăugând că acest pas ar putea face ca apărarea aeriană a Ucrainei să fie cea mai puternică din întreaga Europă.

"Aceasta va fi o garanție de securitate nu doar pentru țara noastră, ci pentru întregul continent".

În ultimele săptămâni, apărarea aeriană a Ucrainei a reușit să lovească un număr relativ mare de rachete și drone rusești, dar nu toate, având în vedere amploarea atacului, conform DPA.

Din octombrie, Rusia bombardează rețeaua energetică ucraineană, provocând întreruperi repetate și prelungite ale energiei electrice și întrerupând alimentarea cu apă.

Zelenski a menționat, de asemenea, o "strategie clară" pentru a asigura producția și distribuția de energie electrică. "Este nevoie de mult efort, dar va funcționa", a spus el. "Aceasta este una dintre cele mai importante sarcini pentru anul viitor și nu am nicio îndoială că o vom controla".

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri