Jurnalul.ro Tech Americanii lucreaza la doua noi focoase nucleare

Americanii lucreaza la doua noi focoase nucleare

Seful National Nuclear Security Administration (NNSA), Frank Klotz, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei Defense News, ca echipele de specialisti din subordinea lui lucreaza la doua noi tipuri de focoase nucleare navale.

 

Noul proiect al doctrinei nucleare a Statelor Unite, precizeaza, printre altele, intentia armatei americane de a echipa submarinele cu rachete balistice dotate cu focoase atomice de putere mica. Se avea, de asemenea, in vedere o racheta atomica de croaziera cu stationare navala.

"Dupa incheierea razboiului rece, nu am realizat niciodata mai mult de un program pentru prelungirea termenului de viata a focoaselor. Acum, sunt in lucru patru. In privinta cadrelor, lucram in masura posibilitatilor, dar angajam tot mai multi oameni. La capitolul materiale, functionam cam tot in limita a ceea ce avem", a recunoscut Frank Klotz.

Potrivit Defense news, pentru noile programe desfasurate si pentru modernizarea echipamentelor, NNSA va avea nevoie, in urmatorii 30 de ani, de peste 350 miliarde de dolari.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri