Jurnalul.ro Ştiri Vremea Revine canicula! Meteorolog: Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară în regiunile vestice și sudice

Revine canicula! Meteorolog: Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară în regiunile vestice și sudice

de Redacția Jurnalul    |   

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a anunțat vineri, la Realitatea PLUS, că România se va confrunta în următoarele zile cu un val de căldură intensă. De astăzi, temperaturile vor crește semnificativ, atingând 33-34 de grade Celsius în Oltenia, cu valori similare mâine. În București, se așteaptă maxime de 31-32 de grade mâine.

„De astăzi, temperaturile încep să crească din nou. Așteptăm astăzi să ajungă până la 33-34 de grade în Oltenia și o situație similară pentru ziua de mâine. Inclusiv în Capitală o maximă de 31-32 de grade, mâine. Iar duminică, vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară în regiunile vestice și sudice, unde maximele termice vor fi în general de 35-36 de grade cu multe temperaturi de 28-30 de grade și în celelalte regiuni ale țării.

Deocamdată pe parcursul nopților, minimele nu vor depăși 20 de grade, posibil de duminică noapte lucrurile să se mai schimbe, pentru că apreciem că luni va fi cea mai călduroasă a acestui interval cu maxime de 38 de grade în partea de sud-vest a Munteniei și în Oltenia și astfel nopțile ar putea să devină și ele mai calde.

Ar urma apoi, până la mijlocul săptămânii viitoare, o ușoare scăderii a temperaturii, dar pe ansamblul următoarelor patru săptămâni temperatura medie să se situeze în general peste normalul acestei perioade, cea mai caldă perioadă din an statistic vorbind,” a explicat directorul ANM la Realitatea PLUS.

Subiecte în articol: caniculă Florinela Georgescu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri