Jurnalul.ro Timp liber Audiențe-record marți seară, la ”Chefi la cuțite”

Audiențe-record marți seară, la ”Chefi la cuțite”

A doua confruntare pe echipe din sezonul şase al celui mai iubit show culinar a iscat primele conflicte în bucătăria ”Chefi la cuțite. Concurenții au continuat pregătirile pentru masa festivă de Crăciun, întrucât tema probei a impus un meniu tradițional, specific Statelor Unite ale Americii, Franței sau României, însă magia sărbătorilor a fost umbrită de nervi încordați, greșeli și emoții puternice.

            Ediția de marți, 18 decembrie, a înregistrat un nou record de audiență pe targetul comercial, acolo unde ”Chefi la cuțite a obținut cel mai mare rating de la lansarea acestui sezon. Cel mai iubit show culinar ul a fost lider de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 19.59-23.11 în care a fost difuzată. Așa se face că pe publicul comercial, „Chefi la cuțite” a condus topul audiențelor cu o medie de 10.6 puncte de rating și 28,7 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 8,5 puncte de rating și 22,9 % cota de piață. La orașe Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 9,9 puncte de rating și 22 % cota de piață, Pro Tv clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 6,8 puncte de rating și 15,1 % cota de piață. Iar la nivelul întregii populații a țării Antena 1 a fost lider cu 10,2 puncte de rating și 21,9 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 8,5 puncte de rating și 18,2 procente din cota de piață. În minutul de maximă audiență de la 21.23, aproape 2.500.000 de telespectatori la nivel național urmăreau lupta culinară a serii și, tot atunci, Antena 1 obținea o cotă de piață aproape dublă față de postul rival surclasat, Pro Tv.

           Antena 1 a fost lider de audință și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time situat între 19.00-23.00, pe toate categoriile de public. În intervalul cuprins între 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat pe publicul comercial o medie de 9.4 puncte de rating și 26,4% cota de piață. La orașe, postul s-a menținut pe primul loc cu o audiență medie de 9.2 puncte de rating și 20,6% cotă de piață, în timp ce Pro Tv se situa pe poziția secundă cu 7.5 puncte de rating și 16,8% cotă de piață. Și la nivelul întregii populații a țării Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 10 puncte de rating și 21% cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 9,3 puncte de rating și 19,4% cota de piață.

Chef Sorin, câștigător al ultimului battle, a fost cel care a stabilit ce a gătit fiecare echipă marți seară. Strategic, a ales ca chef Scărlătescu să pregătească o farfurie franțuzească, iar chef Dumitrescu să refacă savoarea bucatelor de Crăciun americane, fără să își pună problema că bucătarii săi din echipa albastră nu știu să facă sarmale, preparat de nelipsit din meniul festiv tradițional românesc, ales de chef Bontea; ”Ați făcut zece sarmale într-o oră. Vor râde toate femeile din țara asta de noi!, afirma acesta nemulțumit. Presiunea concursului și-a spus cuvântul, iar proba de gătit nu a fost lipsită de conflicte, crize de timp și intervenția medicilor. Marian Rusu, concurent din echipa galbenă, a cedat în fața stresului, accidentându-se de trei ori la rând la bancul de lucru: ”În proba trecută mi-am tăiat un deget, azi altul…am rămas cu trei. Eu cred că și în vată mă tai., a mărturisit concurentul. Nici în echipa roșie seara nu a fost lipsită de izbucniri, căci bucătarii lui chef Florin Dumitrescu au uitat să mai asculte de indicațiile juratului, în presiunea probei contracronometru.

După degustare, invitații speciali ai serii, Nea Mărin și familia sa, și-au împărțit voturile între două echipe ce s-au ridicat mai mult la nivelul așteptărilor lor, cea galbenă și cea roșie. Cu toate acestea, savoarea bucatelor americane a obținut un vot în plus și le-a adus celor din echipa lui Florin Dumitrescu o primă victorie, motiv pentru care bucătarii săi s-au salvat de la duel.

Proba individuală i-a provocat pe concurenții cu tunici galbene și albastre să facă spectacol în farfurie cu preparate rumenite, crocante, care să aibă la bază o crustă savuroasă. Doar șaizeci de minute au avut la dispoziție cei doisprezece intrați în a doua rundă a serii, dar presiunea timpului i-a făcut pe mulți dintre bucătari să se piardă în fața gândului de a fi eliminați. Mulți dintre ei au pus pe bandă preparate de care nu au fost mândri, însă au sperat până în ultima secundă că punctajul îi va trimite înapoi în bucătărie. Nici chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu nu au fost mai mulțumiți, mărturisind că mediocritatea este cuvântul care a descris cel mai bine standardul dish-urilor de marți seară. În mod paradoxal, cel mai bine s-au descurcat cei fără experiență în domeniu, reușind să obțină cele mai mari punctaje. Surpriza serii a fost Edna Bahu, care a pregătit trei feluri, în loc de unul singur, din cauza faptului că nu a înțeles indicațiile Ginei Pistol. Cu toate acestea, spre deosebire de seara de luni, niciun concurent nu a reușit să obțină maximum de voturi, iar ultimul loc din clasament i-a revenit unui preparat ce a primit cea mai mică notă din partea celor trei maeștri bucătari. Denis Țimbălaru, din echipa albastră, a părăsit competiția, fiind primul ucenic din echipa lui chef Bontea care își ia rămas bun de la experiența culinară ”Chefi la cuțite”: ”Este foarte greu de digerat pentru mine, chiar nu mă așteptam la asta. Este un bucătar tânăr, ambițios.”, a spus chef Sorin. ”Sunt foarte dezamăgit de mine. Greșeala se plătește., a adăugat Denis.

Confruntările pe echipe continuă și săptămâna viitoare luni și marți, în Ajun, dar și în ziua de Crăciun, pe 24 și 25 decembrie, cu două ediții magice ”Chefi la cuțite, difuzate de Antena 1 de la 20:00.

 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National

Perioada 18 decembrie 2018

 

Subiecte în articol: Chefi la cuțite
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri