Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR: PSD și PNL schimbă, din nou, calendarul electoral de frica lui George Simion

AUR: PSD și PNL schimbă, din nou, calendarul electoral de frica lui George Simion

de Redacția Jurnalul    |   

PSD și PNL au comasat alegerile locale cu cele europarlamentare de frica AUR și a lui George Simion, iar acum, după ce în luna februarie au schimbat calendarul electoral, vin și modifică din nou datele alegerilor, tot de frica lor față de George Simion, potrivit unui comunicat AUR.

„PSD și PNL au comasat alegerile locale cu cele europarlamentare de frica AUR și a lui George Simion. Scopul: AUR să nu câștige alegerile europarlamentare. Acum, după ce în luna februarie au schimbat calendarul electoral, vin și modifică din nou datele alegerilor, tot de frica lor față de George Simion și AUR. Decizia coaliției de astăzi nu este o surpriză. Ea era ușor de anticipat după consultările de ochii lumii pe care le-a făcut Marcel Ciolacu la început de săptămână. Acestea au arătat un premier slab, un premier care nu e propriul său stăpân, care, în realitate, nu conduce propriul Guvern și nici nu are vreun cuvânt de spus în coaliția din care face parte”, transmite AUR.

Potrivit formațiunii condusă de George Simion, „dovezile sunt nenumărate”.

„Marcel Ciolacu spunea în luna mai 2023 că nu se pot comasa alegerile locale cu cele europarlamentare pentru că nu este constituțional, dar totuși a făcut-o. În luna februarie 2024, Marcel Ciolacu anunța că PSD și PNL au decis ca alegerile prezidențiale să fie în luna septembrie 2024. Nici de această dată nu s-a ținut de cuvânt. Ceea ce înțelegem din toată această mișcare a PSD și PNL este că Marcel Ciolacu a fost păcălit să facă alegeri comasate în Iunie pentru a salva PNL, iar acum a fost păcălit din nou să mute alegerile prezidențiale în lunile noiembrie și decembrie, astfel încât să îi dea generalului Ciucă un răgaz de trei luni pentru a încerca să se califice pentru turul 2. Ceea ce trebuie, însă, observat este că, în tot acest joc politic al PSD și PNL, Ziua Națională a picat la mijloc. În loc să celebrăm România, Unirea, românismul, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă îi cheamă pe români la vot. Este o lipsă de respect față de o zi simbol pentru poporul român”, se mai arată în comunicat..

Conform sursei citată, AUR „este pregătit să meargă la alegeri oricând decide monstruoasa coaliție de la guvernare”.

„Dovada cea mai clară în acest sens este aceea că AUR este primul partid care și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana președintelui George Simion, în vreme ce ei așteaptă ordinele de la stăpânii lor pentru a-și nominaliza candidații. Spre deosebire de PSD și PNL, pe noi ne preocupă în mod real problemele cu care se confruntă românii în aceste zile și pe care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă le ignoră: scumpirile uriașe, inflația la un nivel uriaș, creșterea accizelor încasate de stat pentru carburanți, închiderea circulației pe Valea Oltului, angajații de la Complexul Energetic Oltenia care sunt în greva foamei. Acestea sunt problemele la care PSD și PNL ar trebui să găsească soluții. Însă, atât Ciolacu, cât și Ciucă nu fac decât să confirme că românii nu sunt o prioritate pentru ei”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: aur simion alegeri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri