Jurnalul.ro Sport Sporturi Australia surclasează Finlanda și revine în finala Cupei Davis

Australia surclasează Finlanda și revine în finala Cupei Davis

de Redacția Jurnalul    |   

Australia a ajuns vineri pentru a doua oară consecutiv în finala Cupei Davis, după ce Alex de Minaur l-a învins pe Emil Ruusuvuori cu 6-4, 6-3, în al doilea meci al confruntării din semifinala cu Finlanda. Alexei Popyrin câștigase primul meci cu Otto Virtanen, cu 7-6(5,) 6-2.

Echipa lui Lleyton Hewitt, de 28 de ori câștigătoare a trofeului, a pierdut în fața Canadei în finala din 2022 și a ratat ocazia de a se apropia de Statele Unite, de 32 de ori campioană.

Austria va înfrunta sâmbătă Serbia sau Italia, care se întâlnesc în a doua semifinală.

Finlanda a fost singura țară rămasă la Malaga care nu a câștigat o coroană în Cupa Davis, după ce Olanda a pierdut în fața Italiei

"Un moment extrem de mândru, dar nu aș fi putut face acest lucru fără acești băieți", a spus De Minaur, arătând spre echipa sa. "Ceea ce am reușit să realizăm în doi ani consecutivi este special doar pentru a arăta că ne unim ca grup și cât de important este pentru noi.

"Alexei nu a mai jucat pentru Australia de foarte mult timp și a făcut un meci uriaș. A jucat împotriva unui adversar de foarte bună calitate și a săpat foarte adânc. Ne-a câștigat meciul.

"Mă bucur că sunt într-o altă finală și sper să putem face ceva mai mult."

De Minaur a mai declarat că Australia va fi un adversar dificil pentru orice echipă din finală și a indicat că perechea de dublu formată din Matthew Ebden și Max Purcell va juca un rol vital.

"Nicio echipă nu vrea cu adevărat să joace împotriva noastră", a adăugat De Minaur. "Suntem o echipă solidă. Avem multă profunzime în fiecare poziție. Dacă ajungem la un dublu, avem o pereche incredibilă".

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: australia cupa davis Alex De Minaur
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri