Jurnalul.ro Ştiri Externe Banca rusă Tinkoff suspendă tranzacțiile în euro începând cu 27 februarie

Banca rusă Tinkoff suspendă tranzacțiile în euro începând cu 27 februarie

de Redacția Jurnalul    |   

Banca online rusă Tinkoff, administrată de TCS Group Holding (TCSq.L), a anunțat duminică că va suspenda tranzacțiile în euro începând de luni, ca urmare a impunerii unui nou set de sancțiuni din partea Uniunii Europene.

UE a convenit vineri asupra celei de-a 10-a runde de măsuri punitive pentru a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei. Pachetul de sancțiuni include întreruperea accesului mai multor bănci, printre care Tinkoff și banca privată Alfa-Bank, la sistemul global de plăți SWIFT.

„Vor fi disponibile retrageri în euro. Tranzacționarea în euro va fi suspendată începând cu 27 februarie 2023", a declarat Tinkoff într-un comunicat, adăugând că tranzacționarea în alte monede nu va fi afectată, relatează Reuters.

Într-o declarație separată, Tinkoff a precizat că a pregătit contramăsuri la sancțiuni care ar permite un transfer de active către o nouă companie nesancționată în termen de trei săptămâni.

Tinkoff Bank a fost înființată de antreprenorul Oleg Tinkov, care a devenit un critic deschis al președintelui Vladimir Putin și al invaziei Rusiei în Ucraina. Tinkov a declarat în noiembrie anul trecut că a renunțat la cetățenia rusă din cauza războiului din Ucraina.

Tinkoff a fost obligat să vândă participația sa de 35% din acțiunile companiei mamă a băncii, TCS, magnatului rus al metalelor Vladimir Potanin în aprilie anul trecut, în urma unei serii de comentarii împotriva războiului.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Bancă rusă Tinkoff tranzacții euro
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri