Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama joacă baschet în ziua alegerilor

Barack Obama joacă baschet în ziua alegerilor

Preşedintele american Barack Obama a hotărât să respecte obiceiul şi să joace bachet în ziua alegerilor prezidenţiale, informează AFP. 

Cu câteva ore după începerea scrutinului menit să-l desemneze pe succesorul său, Hillary Clinton sau Donald Trump, preşedintele american s-a deplasat la Fort McNair, bază militară în apropiere de Washington, pentru o partidă de baschet cu prietenii săi. 

Tocmai aici s-a rănit Obama la buză, jucând baschet la sfârşitul lui 2010, iar de atunci a practicat mult mai rar acest sport, preferând bucuriile mai liniştite ale golfului. 

În 2008, la fel ca în 2012, Barack Obama a jucat baschet chiar în ziua alegerilor, în Chicago, pentru a-şi păcăli emoţiile aşteptării. El a respectat acelaşi ritual şi în timpul alegerilor primare pentru învestitura democrată, în care s-a confruntat cu Hillary Clinton. 

Până acum, respectarea riguroasă a acestei tradiţii i-a adus noroc. Rămâne de văzut dacă ea va funcţiona nu doar pentru el, ci şi pentru favoriţii lui, şi dacă Hillary Clinton îl va succeda la Casa Albă, relatează Agerpres.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri