Jurnalul.ro Timp liber Casa Beneficiile unui foraj apă

Beneficiile unui foraj apă

Orice persoană se poate bucura după bunul plac de apele izvoarelor subterane existente pe proprietatea sa. În acest sens, poate avea acces la o cantitate mare de apă și o poate folosi după bunul plac. Multe persoane au optat pentru realizarea de foraje puturi, deoarece este o soluție alternativă pentru a economisi bani la factura de apă. Dar asta nu este tot, acest sistem de captare a apelor subterane are și multe alte avantaje.

Foraje puțuri față de alte sisteme de captare a apei

Forarea este un proces de construcție rapidă și ușoară a unui puț în comparație cu puțurile săpate manual sau cu scufundare. Spre deosebire de alte sonde de apă, aceste foraje puturi fac posibilă captarea apei direct din râurile subterane sau din apele subterane izolate și adânci. Este posibil să găsești o sursă de apă, indiferent de adâncimea structurii. Forajul poate ajunge la 300 de metri adâncime. În acest sens, este, prin urmare, mai puțin vulnerabilă la secete, spre deosebire de alte fântâni care ar putea să nu producă suficientă apă. Față de o structură tradițională prezintă un câștig de presiune mai mare, deoarece debitul orar este mai mare. O astfel de structură poate capta mai mult de 3 m3/h. Punctul său forte constă și în stabilitatea debitului de apă pe tot parcursul anului.

Construcția lucrării

Forajul este un puț modern care se forează prin săpare prin percuție. Lucrările de construcție folosesc instrumente rotative, cum ar fi burghie sau melc. În acest sens, poate fi străpuns foarte rapid, ușor și în siguranță. Astfel, pericolul în timpul construcției este minimizat în comparație cu amplasarea unei structuri tradiționale care este săpată manual. Înainte era nevoie de câteva zile pentru a construi o fântână, acum se poate face în 48 de ore, dar în funcție de adâncimea și duritatea pământului. Avantajul său constă și în diferitele tehnici de săpare: manuală, motorizată sau mecanică. Diametrul lucrării este redus, aproximativ douăzeci de centimetri este suficient, dar se scufundă sub pământ la câteva zeci de metri. Este echipat cu o carcasă pentru a preveni prăbușirea pereților și pentru a preveni pătrunderea contaminanților subterani sau de suprafață în sursa de alimentare cu apă. Dacă lucrarea este efectuată de un expert în foraje puturi, aceasta este garanția unei structuri etanșe și sănătoase.

Beneficiul pentru proprietari

Dacă nu ești mulțumit de performanța sondei tale tradiționale, construirea unui foraj este o alternativă interesantă. Forajele sunt sinonime cu o sursă sigură și viabilă de apă. Este mai sigură și apa trasă nu conține clor sau alte substanțe chimice, deoarece vine direct din subsol. Datorită forajului, este posibil să ai acces ușor și rapid la apa potabilă. În funcție de debitul orar al sondei, care variază între 2 și 3 m3 pe oră, un foraj de apă poate satisface toate nevoile menajere de apă ale unei gospodării. Ușor de folosit, apa poate fi astfel dirijată în toată casa printr-un sistem specific și independent. Este, de asemenea, cea mai bună soluție pentru a avea apă suplimentară pentru anumite utilizări, cum ar fi grădinărit și întreținerea gazonului.

Din punct de vedere al întreținerii

Puțurile forate necesită puțină întreținere, spre deosebire de puțurile de suprafață. Este ușor și nu necesită mult timp, materiale speciale sau bani. Săptămânal se face doar o observare vizuala a apei, pentru a se depista orice alterare a calității apei datorată fie degradării structurii, fie naturii însăși a apei. Pentru a ucide bacteriile și mineralele care se încrustează în puț, sterilizarea structurii se va face doar o dată pe an. Dar o analiză a apei de fântână trebuie făcută de cel puțin două ori pe an. Debitul de apă și nivelul acesteia sunt evaluate la fiecare 3 până la 5 ani cu un contor și, respectiv, cu o sondă piezometrică. Curățarea totală a sondei se face, de asemenea, doar la fiecare 5 ani.

Din punct de vedere al costurilor

Construirea unui foraj pe teren propriu necesită un buget mai mult sau mai puțin important. Costul depinde însă considerabil de tipul de teren, de adâncimea de atins și de diametrul găurii. Desigur, costul lucrărilor de construcție, salariile lucrătorilor și prețul utilajelor sunt mari, dar este o oportunitate grozavă, mai ales pentru spațiile deschise sau pentru proprietarii care nu au linii de apă municipale.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri