Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BMW Group caută parteneri şi furnizori în industria software din România

BMW Group caută parteneri şi furnizori în industria software din România

Reprezentanţi ai constructorului auto german BMW Group s-au întâlnit joi la Bucureşti, după un proces de selecţie, cu câteva zeci de companii româneşti din industria IT, având primele discuţii în vederea identificării unor potenţiale oportunităţi de colaborare, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul de presă al BMW. 

'Industria IT este o direcţie tot mai importantă pentru industria auto în general şi în special pentru BMW Group, o companie cu o tradiţie a inovaţiei şi pentru care digitalizarea joacă un rol tot mai important. În acest sens, oficiali ai BMW Group au vizitat România pentru a explora noi posibilităţi în industria software, pentru a găsi noi parteneri şi furnizori. Este un proiect care a fost iniţiat în toamna anului trecut, odată cu vizita la BMW Group a Prim Ministrului de atunci, domnul Dacian Cioloş, şi continuă şi acum, cu susţinerea Guvernului României, a Prim Ministrului, domnul Sorin Grindeanu, a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi a InvestRomania', se spune în comunicat. 

Lansată în martie 2016, noua strategie pe termen mediu şi lung a BMW - Strategy Number One > Next - are digitalizarea în prim plan şi este construită pe baza conceptului A.C.E.S - Autonomous, Connected, Electrified and Shared. 

Pentru aceasta BMW Group a dezvoltat o serie de parteneriate strategice importante care să susţină dezvoltarea de tehnologii noi, precum cea a condusului autonom. Astfel, în parteneriat cu Daimler AG si Audi AG, BMW Group a achiziţionat compania Here Maps, pentru a susţine dezvoltarea de hărţi HD, de calitate foarte bună. Prin colaborarea cu Mobileye, care vine cu cea mai bună experienta în dezvoltarea senzorilor pentru automobil, Intel, care asigură tehnologie de procesare de înaltă putere, BMW Group a pus bazele unei platforme deschise pentru condusul autonom şi va susţine lansarea în 2021 a BMW i Next, primul model de serie al mărcii care oferă aceste funcţii. 

Tot pentru a susţine dezvoltarea condusului autonom, BMW Group a anunţat în decembrie 2016 deschiderea unui centru de competenţe lângă München. În prezent, BMW Group are aproape 600 de angajaţi în acest domeniu. Majoritatea este reprezentată de dezvoltatori de software, iar numărul acestora este în creştere. 

În afară de serviciile pe care le dezvoltă pe cont propriu, BMW Group investeşte şi într-o serie de afaceri start-up promiţătoare şi furnizori de servicii, prin intermediul BMW i Ventures. Aceasta entitate permite concernului să identifice şi să raspundă rapid la tendinţele mobilităţii din toată lumea, un avantaj crucial, având în vedere ritmul mai rapid al ciclurilor de dezvoltare din industria IT în comparaţie cu lumea auto.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri