Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BT Microfinanțare a obținut un împrumut de 7 milioane de euro pentru susținerea întreprinderilor mici

BT Microfinanțare a obținut un împrumut de 7 milioane de euro pentru susținerea întreprinderilor mici

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat companiei BT Microfinanţare (BT Mic), membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, un al doilea împrumut în lei, echivalentul a 7 milioane de euro, destinat extinderii accesului la finanţare pentru întreprinderile micro şi mici din ţară, conform unui comunicat de presă al băncii.

BT Mic este o companie care susţine prin finanţări companiile mici, un segment cu mare potenţial în România şi un factor cheie în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă şi creşterea economică.
"Suntem mândri să susţinem BT Mic. EFSE recunoaşte rolul crucial pe care îl au companiile micro şi mici în dezvoltarea economiei României, iar noua facilitate de credit va permite BT Mic să ofere finanţare pentru peste 800 de companii, în moneda locală, protejându-le astfel de riscul valutar", a declarat Christoph Tiskens, preşedintele Consiliului de Administraţie EFSE.

Compania a fost înfiinţată în 2016 şi a devenit cea mai mare instituţie de microfinanţare din România, susţinând până acum peste 10.000 de antreprenori. BT Mic este o instituţie de creditare parteneră EFSE din decembrie 2018, beneficiind până acum atât de finanţare dedicată, cât şi de asistenţă tehnică orientată spre creşterea capacităţilor companiei de a susţine întreprinderile micro şi mici şi spre sporirea notorietăţii acesteia în rândul antreprenorilor locali.

"EFSE ni s-a alăturat în această călătorie de mai bine de un an, iar acum suntem bucuroşi să anunţăm extinderea colaborării. Împărtăşim aceeaşi viziune, avem aceleaşi obiective în ceea ce priveşte sectorul companiilor micro şi mici şi ne propunem să contribuim şi mai mult la dezvoltarea acestuia printr-o abordare de creditare sustenabilă", a afirmat Cristina Sindile, CEO BT Mic.

Fondat în anul 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a dezvolta şi susţine creşterea economică şi prosperitatea în Europa de Sud-Est şi ţările din Parteneriatul Estic, investind în succesul întreprinderilor micro şi mici, cât şi îmbunătăţind condiţiile de trai ale gospodăriilor private. Deoarece accesul la servicii financiare reprezintă un factor cheie în dezvoltarea acestui segment, EFSE se focusează spre a ajuta sectoarele financiare locale în scopul îmbunătăţirii abilităţii acestora de a oferi finanţări responsabile. Pe lângă activităţile de investiţii, EFSE îşi sporeşte impactul prin intermediul Facilităţii de Dezvoltare EFSE, care oferă asistenţă tehnică, training-uri şi alt suport non-financiar întreprinderilor şi instituţiilor.

EFSE a fost creat de Banca de Dezvoltare KfW cu susţinerea financiară a Ministerului pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania (BMZ) şi a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE este oferit de agenţii donatoare, instituţii financiare internaţionale şi investitori instituţionali privaţi. Finance in Motion GmbH, Germania, activează în calitate de consultant investiţional EFSE, iar Hauck&Aufhauser Fund Services SA, Luxemburg, în calitate de manager.

BT Mic, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania dedicată finanţării afacerilor mici, completează rolul BT de susţinere a antreprenorilor romani. Aceasta vizează antreprenorii cu o cifră de afaceri de până la un milion de lei, indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare - societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi/asociaţii familiale, întreprinderi individuale, liber profesionişti, persoane care desfăşoară activităţi economice. Peste 10.000 de microîntreprinderi sunt susţinute de BT Mic.

AGERPRES

Subiecte în articol: banca transilvania bt mic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri