Jurnalul.ro Ştiri Externe Butonul nuclear, motiv de bataie intre americani si chinezi

Butonul nuclear, motiv de bataie intre americani si chinezi

Agentii serviciilor speciale chineze si americane s-au luat la bataie din cauza "geamantanului nuclear" al presedintelui Donald Trump. Incidentul s-ar fi produs, potrivit publicatiei Axios, cu prilejul vizitei intreprinsa anul trecut la Beijing de liderul de la Casa Alba.

 

Altercatia a avut loc in 9 noiembrie, precizeaza sursa citata. Dupa ce presedintele american a intrat in sala care urma sa gazduiasca discutiile cu conducerea Chinei, spre usa s-a precipitat responsabilul cu "butonul nuclear", care, de regula, este tot timpul in prejma presedintelui SUA.

Dar agentul de paza al gazdelor a blocat trecerea functionarului american. Reprezentantii delegatiei SUA au cerut ajutorul sefului aparatului de la Casa Alba, John Kelly, care s-a indreptat hotarat spre incaperea unde se afla Trum. "Intram", a spus el.

Dar nu! "Lumea a inceput sa se agite. Un ofiter chinez l-a apacat pe Kelly, dar acesta i-a indepartat mana. Apoi un agent al Servicului secret al SUA s-a repezit la angajatul chinez, trantindu-l la pamant", sustine Axios, subliniind, totodata ca, in timpul acestui incident partea chineza nu a reusit sa ajunga la "geamantanul nuclear" american. "Nu l-au atins nici macar cu un deget", a precizat Axios. 

 

Subiecte în articol: China sua buton nuclear geamantan nuclear
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri