Jurnalul.ro Timp liber Casa Cărămidă arsă sau beton celular? Din ce material să construiți o casă?

Cărămidă arsă sau beton celular? Din ce material să construiți o casă?

Cărămida arsă este unul dintre cele mai vechi materiale de construcție utilizate în istoria practicilor de construcție. Este, de asemenea, un material durabil, dovada fiind diversele construcții seculare ce se păstrează încă intacte. Betonul celular este un material relativ nou în domeniul construcțiilor, fiind utilizat din ce în ce mai des în ultimii 15 ani. Betonul celular are o densitate redusă și bune proprietăți de izolare termică, ceea ce îl face un bun candidat pentru construirea unei case. Atunci când planificați realizarea unei noi locuințe, este important să luați în calcul utilizarea materialelor potrivite.

Cărămidă arsă – un element tradițional, la mare căutare și astăzi

Cărămida arsă este o alegere comună pentru revigorarea caselor mai vechi la care se caută păstrarea aspectului antic. Casele din cărămidă includ mai puține costuri de întreținere, au durabilitate și costuri mai mici de construcție. Cărămizile arse nu sunt doar frumoase, ci au multe avantaje față de alte materiale. În primul rând, sunt extrem de rezistente, fiind ideale pentru pereții portanți ai caselor. 

Cărămida arsă este confecționată din lut, ars la temperaturi ridicate. Acest lucru face cărămida foarte rezistentă la foc și intemperii, motiv pentru care este adesea folosită în construcția caselor. De asemenea, ajută la crearea unui climat ambiental optim în interiorul casei. Cărămida arsă contribuie la reținerea umidității și oferă posibilitatea creării unui decor interior impresionant. 

Betonul celular – pentru lucrări fără impact major asupra greutății structurii

Betonul celular este un amestec de ciment, apă, aditivi și uneori nisip. Datorită versatilității sale, betonul este folosit în mod obișnuit pentru suprabetonări și tunarea șapelor, ca strat de suport la izolarea fundațiilor și a planșeelor, în lucrări de infrastructură neportantă sau la închiderea spațiilor libere. 

Betonul celular sau aerat devine din ce în ce mai popular, mulțumită numeroaselor sale beneficii. Procesul de turnare este unul rapid și se realizează cu eforturi minime. Materialul este ideal pentru lucrări ce nu necesită compactare oferind o bună izolare termică și fonică, precum și o bună rezistență la foc, de asemenea poate reduce încărcarea structurilor. Fiind un amestec omogen, rezultatul final este unul durabil, cu risc redus de segregare.  

Cu toate avantajele sale, specialiștii recomandă utilizarea betonului celular în construcția de elemente ce necesită o încărcare minimă a structurii, cum ar fi pereții despărțitori neportanți. Acest lucru presupune că, betonul celular nu poate fi utilizat pentru pereții de susținere ai casei. 

Prețuri pentru construcția unei case moderne

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei opțiuni durabile și accesibile, cărămida arsă sau betonul celular sunt ambele alegeri bune. Cărămida arsă este făcută din lut care a fost ars la temperaturi ridicate, în timp ce betonul celular este realizat dintr-un amestec de ciment cu apă, care a fost încorporat într-o matrice polimerică din plastic.

În ceea ce privește costurile pentru astfel de materiale, acestea variază în funcție de dificultatea proiectului casei. Specialiștii din cadrul platformei Wilio vă vor pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie, după solicitarea unei oferte pentru calcul materiale casa. De asemenea, vă pot ajuta în luarea unei decizii potrivite, privind alegerea materialelor. 

Pentru construcția unei case, prețurile se situează între 4 807 635,00 Lei/m2 și 9 228 450,00 Lei/m2. Acestea sunt doar orientative, prețul final fiind stabilit de furnizorul de servicii ales, în funcție de dimensiunea, dificultatea, materialele, dar și de calitatea proiectului. 

Dacă vreți o structură robustă, probabil ar trebui să alegeți cărămida arsă pentru structurile portante. Dacă preferați un stil industrial la interior, puteți opta pentru pereți din beton celular. Există mulți factori ce trebuie luați în considerare înainte de a decide ce material să utilizați. Așadar, asigurați-vă că vă stabiliți prioritățile de la bun început, pentru un proiect final ambițios.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri