Astfel că este important să știm cât timp putem ține în frigider carnea, ouăle, peștele, mezelurile, maioneza.
Carne
Carnea crudă nu poate fi păstrat prea mult timp în frigider. Astfel că termenul maxim este de 2 zile. Dacă vrem să o păstrăm mai mult, atunci trebuie congelată.
Carnea gătită se menține proaspătă timp de 3-4 zile, în caserole închise. Aceasta trebuie să se răcească înainte de a fi pusă în frigider.
Ouă
Ouăle se pot ține mult timp în frigider fără să se strice, până la circa 3 săptămâmni. Acestea au, de obicei, un loc special, pe ușa frigiderului. Dar trebuie să mai știți că este indicat să se pună pe rafturile de sus și în spate pentru a preveni diferențele de temperatură. În plus, este de preferat să fie păstrate în ambalajul original, potrivit Realitatea.net.
Ouăle fierte au un termen mai scurt de valabilitate, de o săptămână. Acestea se păstrează în caserole închise pentru a nu absorbi mirosurile și a nu se deshidrata. Se pun îmn partea de jos a frigiderului.
Pește
Peștele gătit poate fi ținut în frigider timp de 2-3 zile. Trebuie să se răcească după ce a fost preparat și depozitat într-un recipient închis.
Mezeluri
Mezelurile consrvate se pot păstra maxim 6 zile în frigider după ce ambalajul a fost deschis. Dacă sunt proaspete însă, nu pot fi ținute mai mult d e 2 zile. Mezelurile și cârnații proaspeți pot fi însă congelați și se pot păstra astfel timp de 2 luni.
Maioneza
Maioneza se poate ține timp de 2 luni în frigider după ce a fost deschisă.