Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce trebuie să știi înainte de a-ți vopsi părul acasă

Ce trebuie să știi înainte de a-ți vopsi părul acasă

Se poate întâmpla de multe ori să nu reușim să ajungem la salon, din cauza programului prea încărcat. Sau avem o inspirație de moment și nu mai avem răbdare să așteptăm ziua programării, așa că decidem să facem o schimbare acasă.

Dacă vrei să te vopsești și alegi o culoare identică sau foarte apropiată de nuanța pe care o ai deja, lucrurile sunt foarte simple: trebuie să ai grijă doar să o aplici uniform și să insiști mai mult asupra rădăcinilor.

Însă, dacă dorești o schimbare majoră, de exemplu, de la o culoare mai închisă la blond, lucrurile sunt puțin mai complicate, deoarece decolorarea este în sine un proces complex, care trebuie făcut cu atenție și după reguli bine stabilite. Decolorarea înseamnă de multe ori că părul va deveni fragil și casant, deshidratat, cu tendință de rupere și de apariție a vârfurilor despicate. În plus, tonurile galbene și portocalii care apar ca urmare a decolorării sunt destul de greu de neutralizat, dar, folosind produsele potrivite și urmând câteva sfaturi, poți obține nuanța dorită.

Alege vopseaua

Sunt foarte multe opțiuni de vopsea disponibile pe piață, ceea ce face alegerea destul de dificilă. Dacă te-ai mai vopsit acasă înainte și ai avut o experiență bună cu un anumit tip de vopsea, este bine să o alegi pe aceeași. Însă, dacă este prima dată când îți încerci abilitățile de stilist, poate fi destul de greu să știi exact ce ți se potrivește. Cel mai bine este să alegi o vopsea profesionala, permanentă sau semipermanentă, în funcție de nevoile tale de moment. Vopseaua profesională este cea mai potrivită alegere, pentru că brandurile sunt testate și certificate și se folosesc în saloane, așa că au deja garanția calității.

Gândește-te la cantitatea de vopsea de care vei avea nevoie, în funcție de lungimea părului și de cât de des este. Ia în calcul o rezervă, căci este de preferat să rămâi cu puțină vopsea la final decât să treci prin experiența neplăcută de a repeta curând procesul pentru că nu ai avut vopsea de ajuns.

Pregătește părul și scalpul

Pentru ca vopseaua și oxidantul să nu afecteze scalpul și să nu deterioreze firul de păr, este bine să folosești cu câteva zile înainte o mască hidratantă. Poți folosi o mască din comerț sau poți prepara acasă un amestec pe bază de miere, ulei de măsline sau gălbenuș de ou. De asemenea, tratamentele intensive de hidratare și regenerare au rolul de a pregăti părul pentru a absorbi mai bine vopseaua, fără ca acesta să se rupă sau să devină tern și deshidratat. Este indicat să nu te speli pe păr cu câteva zile înainte de vopsire, pentru a evita sensibilizarea scalpului.

Aplică vopseaua

Începe aplicarea vopselei din spate către față, pe șuvițe cât mai subțiri. În zona perciunilor și a conturului feței, aplică un strat gros de vopsea, mai ales dacă ai fire de păr albe. Începe de la rădăcină, apoi întinde pe întreaga șuviță cu ajutorul degetelor sau a unei pensule speciale pentru vopsit. După ce aplici întreaga cantitate de produs, masează tot capul cu mișcări circulare, pentru ca vopseaua să se uniformizeze. Pentru o acoperire perfectă, folosește o perie sau un pieptene des și periază părul dinspre rădăcină spre vârfuri.

Lasă vopseaua să acționeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj, pentru a obține exact intensitatea dorită a nuanței. Dacă o lași să acționeze prea mult, riști să arzi părul și va fi mult mai greu să repari, mai ales dacă ai folosit una pe bază de amoniac, care deteriorează în profunzime structura firului de păr.

 

Clătește, spală, usucă

Clătește bine vopseaua până când apa este aproape curată. Șamponează părul așa cum o faci în mod obișnuit și folosește întotdeauna un balsam reparator sau o mască pentru hidratare intensă. Găsești în majoritatea kiturilor pentru vopsire și un tub sau un pliculeț de balsam, care are rolul de a fixa pigmentul din vopsea, de a hidrata și îndrepta cuticula firului de păr. Balsamul are rolul și de a lăsa părul lucios, mătăsos și sănătos. Vei vedea culoarea obținută abia după ce usuci părul, pentru că umed este mult mai închis la culoare.

 

Urmează toți pașii din instrucțiunile vopselei și sfaturile noastre, pentru a obține culoarea dorită fără a deteriora părul. Nu uita să folosești produse pentru protecția părului și a culorii!

Sursă foto: Shutterstock

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri