Jurnalul.ro Timp liber Culinar Crochete de orez cu salată de andive

Crochete de orez cu salată de andive

Pentru acest preparat avem nevoie de următoarele ingrediente:

250 g brănză de vaci, 300 g orez, 250 g parmezan, două ouă, 250 g pesmet, 4 crenguţe de busuioc verde, două andive, o salată verde, doi ardei capia, 300 g ciuperci, o legătură de pătrunjel, o jumătate de lămăie, sare, piper, ulei

1 Orezul se spală, se pune la fiert in apă cu sare, apoi se scurge şi se lasă să se răcească.

2 Se pune intr-un castron impreună cu brănza de vaci, ouăle, parmezanul ras, busuiocul tocat, sarea şi piperul. Se amestecă totul, se formează mingiuţe sau crochete care se trec prin pesmet şi se prăjesc in ulei incins.

3 Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant, apoi se aşază intr-un castron.

4 Andivele se spală, se desfac frunză cu frunză şi se prăjesc un minut in ulei incins. Cănd s-au răcit se amestecă bine cu salata verde tăiată in făşii şi ardeiul capia tăiat in felii subţiri.

5 Se adaugă ciupercile curăţate de pieliţă, spălate şi tăiate in felii. Se condimentează, se adaugă puţin ulei, sucul de lămăie şi pătrunjelul tocat.

6 Se amestecă şi se serveşte alături de chifteluţele/crochetele de orez.

Sfat: Este indicat ca servirea chifteluţelor să se facă la zece minute după prăjire.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri