Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pufoase, gustoase și aromate: Chifteluțe de pește

Pufoase, gustoase și aromate: Chifteluțe de pește

de Andreea Tiron    |   

Pufoase, gustoase și potrivit de aromate, chifteluțele de pește sunt propunerea noastră pentru următoarea cină sau masă de prânz în familie.

Noi le-am prăjit, dar le puteți găti și în cuptor, astfel că veți avea în final chifteluțe mai dietetice. Pe noi ne-au încântat, sperăm să fie și pe placul vostru!

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 500 g file de cod (sau somon ori merluciu)

  • 2 cartofi mici

  • 1 frunză de dafin

  • 1 l lapte (sau apă)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Pesmet

  • Verdeață (opțional)

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți cartofii la fiert în lapte. Adăugați sare, 5-6 boabe de piper negru, frunza de dafin. Când cartofii sunt aproape fierți, adăugați în oală și fileurile de pește. Lăsați să mai fiarbă împreună câteva minute, apoi strecurați totul într-o sită.
  • Cu furculița, zdrobiți carnea de pește și cartofii, astfel încât să obțineți o pastă cât mai fină. În funcție de preferință, puteți adăuga în acest moment și ceva verdeață tocată foarte fin. Potriviți gustul de sare și piper și modelați chifteluțele în podul palmelor.
  • La final, le tăvăliți prin pesmet și le rumeniți 2-3 minute în uleiul foarte bine încins.
  • Noi le-am mâncat alături de sos tartar și cartofi prăjiți. Poftă bună și vouă!

 

Subiecte în articol: chifteluțe de pește reteta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri