Jurnalul.ro Timp liber Culinar Chifteluțe suedeze, rețeta originală

Chifteluțe suedeze, rețeta originală

de Andreea Tiron    |   

Suntem convinși că ați încercat și voi acele chifteluțe suedeze de la cunoscutul restaurant al marelui retailer suedez de mobilă!

Și pentru că și nouă ne plac, am zis să încercăm și noi rețeta originală. O găsiți mai jos, zău că au ieșit minunat!

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 225 g carne tocată de porc

  • 225 g carne tocată de vită/vițel

  • 4 linguri de pesmet

  • 4 linguri de lapte/apă

  • 2 linguri de ceapă rasă

  • 1 ou

  • 4 boabe de ienibahar zdrobite

  • 50 g unt

  • 50 ml ulei de floarea-soarelui

  • Verdeață

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 300 ml supă clară de legume/vită

  • 2 linguri de făină

  • 100 ml lapte

  • 1 linguriță de sos de soia

  • 3 linguri de smântână

CUM SĂ FACEȚI

  • Amestecă într-un castron pesmetul și laptele sau apa. După 5 minute, adaugă cărnurile, ceapa, oul, ienibaharul, sare și piper. Amestecă foarte bine și formează cu palmele ușor umezite chiftele de mici dimensiuni (ies în jur de 30-40 de chiftele).
  • Încinge untul și uleiul într-o tigaie și prăjește chifteluțele în mai multe etape. Scoate-le într-un castron tapetat cu șervete de hârtie și ține chifteluțele la cald.
  • În aceeași tigaie, toarnă supa și lasă să dea în 2-3 clocote. Între timp, dizolvă făina în lapte.
  • Strecoară supa și toarn-o în fir subțire peste amestecul de făină și lapte, amestecând bine să nu se formeze cocoloașe. Pune pe foc și lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă sosul de soia, smântâna și după 2-3 minute, pune și chifteluțele. Amestecă și dă deoparte.
  • ››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Subiecte în articol: chiftelute suedeze reteta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri