Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie China interzice dezvoltarea economică pe un teritoriu cat Ucraina

China interzice dezvoltarea economică pe un teritoriu cat Ucraina

China a aprobat planurile pentru 15 provincii şi regiuni care vor interzice dezvoltarea economică pe o mare parte din teritoriul său, a anunţat luni Ministerul chinez al Mediului.

 

Suprafaţa de teren acoperită de aceste scheme se ridică la aproximativ 610.000 de kilometri pătraţi, adică o suprafaţă mai mare decât teritoriul Ucrainei, şi reprezintă aproximativ un sfert din teritoriul total al celor 15 regiuni, a precizat Ministerul Mediului din China.

Schemele de protecţie ecologică au fost introduse pentru prima dată în 2011 pe fondul îngrijorărilor că dezvoltarea neraţională va pune presiuni asupra mediului înconjurător din China. Programul are drept obiectiv limitarea dezvoltării industriale în zone umede, păduri, parcuri naţionale şi ariile naturale protejate. Anul trecut, Guvernul de la Beijing a ordonat tuturor provinciilor şi regiunilor să implementeze astfel de scheme până la finele lui 2020.

Cele 15 scheme aprobate includ regiunile Beijing, Tianjin şi Hebei, regiunea deşertică Ningxia din nord-vestul Chinei precum şi alte 11 provincii de-a lungul râului Yangtze. Săptămâna trecută, ministrul chinez al Mediului, Li Ganjie, a declarat că autorităţile şi-au propus să protejeze până la 25% din teritoriul naţional utilizând astfel de măsuri.

În prezent, China se străduieşte reintroducă în circuitul agricol mari suprafeţe de teren degradat, în ideea de a menţine producţia agricolă la nivel maxim chiar dacă pe de altă parte vrea să reducă utilizarea excesivă a pesticidelor şi îngrăşămintelor.

Beijingul trebuie să furnizeze alimente pentru o cincime din populaţia lumii utilizând doar 7% din terenul agricol mondial, din care o bună parte este prea arid sau suferă de pe urma poluării. China este de asemenea implicată într-o campanie de reîmpădurire iar obiectivul autorităţilor este să planteze păduri pe o suprafaţă de teren similară cu cea a Irlandei, numai în acest an. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri