Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu amenință cu ieșirea de la guvernare dacă i se vor cere înlocuiri „pe nedrept”

Ciolacu amenință cu ieșirea de la guvernare dacă i se vor cere înlocuiri „pe nedrept”

Preșdintele PSD Marcel Ciolacu amenință cu ieșirea de la guvernare dacă i se vor cere înlocuiri „pe nedrept”. „Să nu mă enerveze să îmi aduc aminte toate cifrele din pandemie”, declară Ciolacu. El spune că nu ar vrea să regrete că a cerut votul pentru intrarea social-democrailor la guvernare.

Marcel Ciolacu a declarat, la Buzău, că nu are nicio problemă să spună că PSD „face diferența și în Parlament, și în Guvern” și că a adus o coerență clară, prin miniștrii săi, în actul de guvernare.

În același timp, el le transmite partenerilor de la guvernare că s-a săturat de acuzații și că va reacționa de fiecare dată „până când vor recunoaște adevărul”, însă asta nu înseamnă „că aruncăm țara într-o criză politică”.

„Exclus așa ceva! Acest guvern și această coaliție trebuie cel puțin până în anul 2024 să fie funcțională. Nu există altă construcție politică. Am văzut oamenii noi de la USR de ce au fost în stare și au văzut și românii. Dar asta nu înseamnă că cineva își va putea permite să atace vreun coleg – indiferent că este membru al guvernului – despre care să nu spună adevărul. Cum ar trebui doamna Gabriela Firea să nu spună adevărul despre Nicușor Dan cu ceea ce face în București și dezastrul din București? Să își asume deciziile luate. (...) Eu am înțeles la un moment dat că este bine să îl ții ocupat pe Vasile Dîncu. Ei nu au înțeles lucrul acesta și și-au creat și ei o problemă, dar mi-au creat și mie”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus că dacă ar fi fost acceptate mai devreme anumite decizii „mai îndrăznețe” în zona de energie astăzi s-ar fi vorbit de o predictibilitate mult mai mare și în economie, și în bugetul fiecărei familii.

Ciolacu este însă convins că în următoarele săptămâni vor apărea „soluțiile cele mai bune și cele mai corecte în aceste momente de criză”, pentru că trebuie construit bugetul, scrie Mediafax

În același timp, președintele PSD amenință că dacă i se vor cere schimbări, parteneriatul se va sfărși.

„Nu avem soluții miraculoase. Trebuie să cântărim foarte bine. Și eu m-am săturat să avem discuții și licitații cât vor primi sau nu pensionarii. Sunt unul dintre cei care am riscat foarte mult când am solicitat votul colegilor mei să intrăm la guvernare. Nu îmi pare rău că am făcut acest lucru fiindcă lucrurile au mers înainte și am ieșit dintr-o zonă foarte întunecată a României. Să nu mă enerveze să îmi aduc aminte exact de toate cifrele din pandemie și de dezastrul din pandemie. Și până să mai răspundă întâi să dea explicații pentru miliardul ăla furat numai la vaccinuri și eu încep să fiu mulțumit. Să mă facă să îmi pară rău că v-am rugată să votați să intrăm la guvernare, să ne asumăm o asemenea responsabilitate în cea mai mare criză prin care trece România după al doilea Război Mondial pentru că o să venim cu toții și o să spunem toate adevărurile. Nu vreau nici să intre România într-o zonă de instabilitate politică, nici economică, dimpotrivă. Vreau să construiesc cu Nicolae Ciucă. Suntem amândoi conștienți de responsabilitatea pe care o avem în acest moment, dar vreau ca și colegii mei să fie respectați și nu fie atacați pe nedrept. Să nu mi se ceară înlocuiri pe nedrept, fiindcă în acel moment parteneriatul nostru va lua sfârșit”, a mai spus Marcel CIolacu.

 

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri