Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, despre scandalul de la Spitalul Pantelimon: Cine a greşit, indiferent de nume, să plătească”

Ciolacu, despre scandalul de la Spitalul Pantelimon: Cine a greşit, indiferent de nume, să plătească”

de Redacția Jurnalul    |   

Ancheta în cazul Spitalului "Sfântul Pantelimon" a produs "o emoţie naţională", transformată, însă, în dispută publică "dură", a declarat, miercuri, prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a precizat că datoria sa este să fie alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care îşi fac "onest" treaba, iar cine a greşit să plătească.

"Văd că ancheta în cazul 'Sfântul Pantelimon' a produs o emoţie naţională, transformată, însă, în dispută publică dură. Sunt acuzaţii aruncate fără limite la adresa medicilor ce pot genera lipsă de încredere în actul medical cu consecinţe grave şi pe termen lung. Datoria mea, ca premier, este să fiu alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care îşi fac onest treaba, iar cine a greşit, indiferent de nume, să plătească. Trebuie făcut însă şi un audit, cu experţi naţionali şi internaţionali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale, pornind de la Terapie intensivă şi continuând pe fiecare domeniu în parte", a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri