Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu și Grindeanu spun că anul acesta se dau în circulație zeci de km din Autostrada A 7

Ciolacu și Grindeanu spun că anul acesta se dau în circulație zeci de km din Autostrada A 7

de Redacția Jurnalul    |   

Până la finalul anului vor fi dați în circulație zeci de kilometri din Autostrada A7, spune premierul Marcel Ciolacu, joi, la o vizită pe șantierul autostrăzii. Sorin Grindeanu spune că patru loturi din A7 vor fi deschise în acest an.

„Din discuțiile avute cu domnul ministri și cu constructorul, anul acesta se vor da în folosință 84,6 kilometru de la Buzău la Focșani și mai sunt cele două loturi, dintre Ploiești și Pietroasele, aproape încă 50 de kilometri”, a spus preemierul Marcel Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu date concrete privind circulația pe aceste loturi. „Până la sfârșitul acestui an se va circula între Buzău și Focșani pe autostradă”, spune Grindeanu.

„Undeva în jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulație lotul de lângă Focșani, lotul 4, acea cocoașă, cum este știută. După o săptămână vom da în circulație loturile 1 și 2. După altă săptămână o să dăm în circulație pe Craiova, pe Drumul Expres, și după încă o săptămână venim din nou aici și dăm drumul la lotul 3”, a spus Grindeanu.

Dacă datele lui Grindeanu vor fi respectate, până la 1 decembrie toate cele 4 loturi vor fi date în circulație.

„La acest pod lucreză zilnic cam 250 de muncitori. Vor termina acest pod, deși ar trebui să se lege cu acest lot, care încă este în lucru, dar ei spun că vor termina acest pod până la sfârșitul anului. Nu încurcă în schimb circulația pentru că urcarea pe autostradă se face mai încolo. Aș vrea să spun un lucru important: termenele pe loturile 1 și 4 să știți că sunt în mai 2025 și termenele pe loturile 2 și 3 sunt decembrie 2025. Deci vorbim de devansare pe două dintre loturi cu un an, pe celelalte două cu 6 luni”, a mai spus Grindeanu.

Acesta a precizat că asta nu înseamnă că de la Focșani în sus, pentru că este același constructor, pe Focșani – Bacău și pe Bacău – Pașcani, nu se va întâmpla același lucru.

„La anul se vor da în circulație și loturile înspre Nord până spre Pașcani. E un lucru important”, a mai spus ministrul.

Autostrada A 7 Ploiești - Siret este propusă pe traseul Ploiești - Buzău - Focșani - Bacău - Pașcani - Suceava - Siret.

De asemenea, Grindeanu a precizat că a fost, joi, și pe Autostrada Pitești – Sibiu, unde stadiul lucrărilor este avansat, astfel că deși termenul este decembrie 2025 pe lotul Pitești - Curtea de Argeș, pe primii 15 – 16 kilometri se va circula din această toamnă.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: ciolacu grindeanu autostradă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri