Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Viață după moarte. O firmă din Germania îngheață corpurile neînsuflețite pentru a fi reanimate în viitor

Viață după moarte. O firmă din Germania îngheață corpurile neînsuflețite pentru a fi reanimate în viitor

de Redacția Jurnalul    |   

O firmă din Germania îngheață trupurile neînsuflețite ale oamenilor pentru a fi readuse la viață în viitor. Clienții plătesc un abonament lunar iar costurile sunt uriașe.

Tomorrow Bio este un start-up din Berlin care oferă un serviciu prin care cadavrele clienților sunt criogenate, în speranța că va fi creată, la un moment dat, o tehnologie capabilă să reanimeze un corp uman, potrivit New York Post.

Cofondatorul companiei, Fernando Azevedo Pinheiro, spune că unii oameni apelează la acest proces din „teama de moarte”.

Tomorrow Bio oferă acest serviciu la un cost de 200.000 de euro, plus un abonament lunar de 55 de euro. Doar înghețarea creierului costă 80.000 de euro. 

Citiți mai multe aici Există viață după moarte?! O companie din Germania promite nemurirea

Cadavrele sunt înghețate pentru a fi „reanimate” în viitor, în speranța că tehnologia va evolua îndeajuns pentru a permite acest lucru.

„Personal, cred că în timpul vieții mele – am acum 40 de ani – s-ar putea să vedem crioconservarea și reanimarea organismelor complexe,” afirmă Pinheiro.

„Pentru unii, motivația principală e teama de moarte. Crioconservarea le oferă speranță și un sentiment de siguranță. Le oferă o cale potențială pentru a-și extinde durata vieții”, spune Pinheiro.

Tomorrow Bio susține că 6 oameni și 5 animale de companie au fost înghețate până acum iar pe lista de așteptare se află alte 650 de persoane. Vârsta medie a potențialilor clienți este de 36 de ani. 

„Niciunul dintre ei nu se așteaptă să moară prea curând,” a continuat cofondatorul companiei.

Care este procedura

În acest proces, fluidele din corpul uman sunt înlocuite cu „un fel de antigel medical”, printr-un proces inedit. Acesta are rolul de a ajuta împotriva daunelor provocate de înghețul prin care trec cadavrele conservate pentru a fi „reanimate”. 

Potrivit Tomorrow Bio, compania „începe procesul de crioconservare imediat după ce un pacient e declarat mort din punct de vedere legal, cu ajutorul ambulanțelor noastre speciale, care funcționează precum săli de operație mobile.” 

Temperaturile scad până la aproximativ – 320 de grade Fahrenheit pentru circa o săptămână. Apoi, fiecare corp e introdus într-un recipient care include nitrogen lichid pentru a fi conservat pe termen lung. 

Citiți și 6 secrete despre sănătate din Japonia. Cum să ai o viață lungă și fericită 

Tomorrow Bio face referire la un exemplu de succes cu un tratament similar, folosit pentru a conserva rinichii unui iepure. Compania are spații de depozitare în mai multe locații din Europa, inclusiv Berlin și Amsterdam și vrea să deschidă un astfel de spațiu și în New York. 

Cei mai mulți clienți ai companiei speră ca tehnologia să avanseze îndeajuns de mult pe viitor pentru a putea fi readuși la viață deși nu există nicio astfel de tehnologie în acest moment sau studii care să sugereze că ar fi posibil pe o ființă umană. 

„Mulți clienți sunt fascinați de posibilitățile tehnologiilor și experiențelor viitoare, cum sunt călătoriile în spațiu”, spune Pinheiro, potrivit useit.ro.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri