Jurnalul.ro Ştiri Observator Concursul „Vocea Copiilor”, câștigat FRAUDULOS de ruda unui milionar

Concursul „Vocea Copiilor”, câștigat FRAUDULOS de ruda unui milionar

Canal 1 al televiziunii ruse a anunţat joi anularea rezultatelor finalei celei de-a şasea ediţii a versiunii ruse a emisiunii "The Voice of Kids" ca urmare a unei fraude comise online, relatează EFE.

Finala a fost difuzată la 26 aprilie iar câştigătoare a fost desemnată Mikkela Abramova, în vârstă de 10 ani, fiica unei cunoscute cântăreaţe ruse, Alsu, şi nepoată, pe linie maternă, a unui magnat al petrolului.

Mikella s-a impus cu 55 la sută din voturi în faţa altor doi finalişti, rezultat care a suscitat suspiciunile telespectatorilor, care au luat cu asalt reţelele de socializare cu denunţuri de fraudă.

Fiica lui Alsu, care fusese eliminată în turul anterior dar care revenise în concurs după o salvare suspectă, nu a fost niciodată considerată favorită să câştige concursul.

La denunţurile de manipulare a rezultatelor s-a adăugat şi faptul că numeroase vedete de renume naţional făcuseră apel la fani să voteze pentru fiica lui Alsu.

După izbucnirea scandalului, care a acaparat spaţii ample în mass-media, Canal 1 a anunţat că vor fi revizuite rezultatele votului şi a însărcinat cu o anchetă compania Group-IB, specializată în prevenirea atacurilor cibernetice.

Deşi Group-IB îşi va prezenta raportul final de abia la sfârşitul acestei luni, Canal 1 a decis să anuleze rezultatele finalei concursului "The Voice of Kids Rusia", considerând că votul a fost viciat.

Potrivit investigaţiei, s-au folosit aproape 300 numere de telefon pentru trimiterea masivă şi automată de mesaje SMS.

AGERPRES

Subiecte în articol: vocea copiilor rusia frauda
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri