Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale pe autostrăzi: Peste 1.500 de sancţiuni contravenţionale aplicate

Controale pe autostrăzi: Peste 1.500 de sancţiuni contravenţionale aplicate

de Redacția Jurnalul    |   

Peste 1.500 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 93 de permise de conducere reţinute - este bilanţul controalelor efectuate de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi săptămână trecută.

În perioada 26 august - 1 septembrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 1.545 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, au fost aplicate 373 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 141 celor care nu foloseau centura de siguranţă, precizează joi IGPR.

De asemenea, au fost aplicate 47 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 14 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 442 pentru nerespectarea OG nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Totodată, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 33 pentru staţionarea pe banda de urgenţă şi una pentru depăşire neregulamentară.

Ca măsuri complementare, poliţiştii de la autostrăzi au reţinut 93 de permise de conducere, dintre care 31 pentru viteză, şi au retras 63 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 13 infracţiuni.

AGERPRES

Subiecte în articol: control autostrazi sanctiuni
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri