Noi am folosit făină neagră, dar o puteți înlocui cu făină albă sau integrală, dacă vă plac mai mult, transmite cumvaplace.ro
Crănțănele
Ingrediente
-
150 g brânză telemea (mai cremoasă)
-
150 g făină neagră
-
50 g cașcaval ras
-
1⁄2 plic praf de copt
-
50 g parmezan + 1 lingură
-
50 g unt
-
Chimen
-
Sare
Cum să faceți
- Aluatul e foarte simplu – făină neagră, sare, praf de copt, brânză telemea, puțin unt, cașcaval ras, chimen după gust și parmezan. Amestecați ingredientele, cât să se lege aluatul, Nu trebuie să-l frământați.
- Îl puneți între două foi de copt și îl întindeți într-un foaie subțire. înțepați-l cu furculița din loc în loc și Îl tăiați în pătrățele, mai mari sau mai mici, cum va place. Noi am folosit rola de pizza
- Presărați deasupra puțin parmezan și coaceți la 180 de grade, căldură sus-jos, 20 de minute sau până când aluatul devine ferm la atingere și auriu.
- E greu de rezistat mirosului din bucătărie, dar trebuie să lăsați crănțănelele să se răcească înainte să le mâncati. Poftă bună si vouă!