Jurnalul.ro Timp liber Culinar Crănțănele, gustare crocantă, preparată rapid

Crănțănele, gustare crocantă, preparată rapid

de Andreea Tiron    |   

Ce spuneți de o gustare crocantă preparată rapid? Și foarte ușor de pregătit, așa că nu aveți niciun motiv să nu le pregătiți și voi cât de curând.

Noi am folosit făină neagră, dar o puteți înlocui cu făină albă sau integrală, dacă vă plac mai mult, transmite cumvaplace.ro

Crănțănele

Ingrediente

  • 150 g brânză telemea (mai cremoasă)

  • 150 g făină neagră

  • 50 g cașcaval ras

  • 1⁄2 plic praf de copt

  • 50 g parmezan + 1 lingură

  • 50 g unt

  • Chimen

  • Sare

Cum să faceți

  • Aluatul e foarte simplu – făină neagră, sare, praf de copt, brânză telemea, puțin unt, cașcaval ras, chimen după gust și parmezan. Amestecați ingredientele, cât să se lege aluatul, Nu trebuie să-l frământați.
  • Îl puneți între două foi de copt și îl întindeți într-un foaie subțire. înțepați-l cu furculița din loc în loc și Îl tăiați în pătrățele, mai mari sau mai mici, cum va place. Noi am folosit rola de pizza
  • Presărați deasupra puțin parmezan și coaceți la 180 de grade, căldură sus-jos, 20 de minute sau până când aluatul devine ferm la atingere și auriu.
  • E greu de rezistat mirosului din bucătărie, dar trebuie să lăsați crănțănelele să se răcească înainte să le mâncati. Poftă bună si vouă!

Rețetă video

Subiecte în articol: crantanele retete gustare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri