Jurnalul.ro Timp liber Culinar Creveți în sos de unt

Creveți în sos de unt

de Andreea Tiron    |   

Puteți găti creveții într-un milion de feluri: pe grătar, fierți, la abur, la cuptor, sotați, la tigaie, în baie de ulei ori pane. Sau în unt cu usturoi, un sos simplu, dar care li se potrivește perfect.

Poftă bună și vouă!

Cumvaplace.ro : Creveți în sos de unt

INGREDIENTE

  • 500 g creveți prefierți

  • 80 g unt

  • 3 caței de usturoi

  • 2 linguri de vin alb

  • Pătrunjel verde

  • Zeama de la ½ lămâie

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Topiți untul într-o tigaie, adăugați usturoiul feliat și țineți pe foc un minut.
  • Puneți și creveții, sare și piper și turnați vinul. Îi gătiți 2-3 minute, dacă creveții sunt medii, 3-4 minute dacă sunt mai mari.
  • Puneți zeamă de lămâie, după gust, pătrunjel tocat mărunt și luați tigaia de pe foc. Sosul de unt și vin este grozav de bun și merită să-l mâncați cu o pâine pe măsură.

REȚETĂ VIDEO

creveti

Subiecte în articol: creveti sos de unt
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri