Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimă de război: Jurnalista ucraineană Victoria Roshchyna a murit în închisoare în Rusia. Femeia avea doar 27 de ani

Crimă de război: Jurnalista ucraineană Victoria Roshchyna a murit în închisoare în Rusia. Femeia avea doar 27 de ani

de Redacția Jurnalul    |   

Jurnalista ucraineană Victoria Roshchyna, în vârstă de 27 de ani, a murit în detenție în Rusia, conform unei scrisori trimise familiei de Ministerul Apărării rus, fără a oferi detalii suplimentare, scrie BBC.

Roshchyna a dispărut în august 2023 în teritoriile ocupate de forțele ruse. După nouă luni, autoritățile ruse au informat familia că aceasta a murit pe 19 septembrie, fără a oferi detalii despre circumstanțele decesului.

Trupul său urmează să fie trimis în Ucraina în cadrul unui schimb de soldați decedați. Roshchyna era cunoscută pentru reportajele curajoase din zonele ocupate.

Ea a continuat să relateze despre realitățile războiului, fără a folosi pseudonime, ceea ce i-a adus atât admirație, cât și risc.

Colegii și prietenii ei au organizat un priveghi în centrul Kievului, omagiind curajul și devotamentul adus meseria sa. Organizațiile pentru drepturile omului și autoritățile ucrainene investighează circumstanțele morții sale, considerând-o o crimă de război.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Două persoane au fost ucise și 11 rănite în atacurile armatei ruse din regiunea Donețk

Recentele atacuri ale armatei ruse în regiunea Donețk au ucis două persoane și au rănit alte 11, a anunțat Vadym Filashkin, șeful Administrației Militare Regionale Donețk, potrivit Ukrinform.

Victimele au fost înregistrate în localitățile Kurakhivka și Ulakly.

De la începutul invaziei, în regiunea Donețk, cel puțin 2.810 persoane au fost ucise și 6.289 rănite, cifre care nu includ victimele din Mariupol și Volnovakha.

În aceeași zi, trei persoane au fost rănite în regiunea Herson, unde atacurile rusești au vizat infrastructura critică și zonele rezidențiale. Daune semnificative au fost anunțate în mai multe localități din zonă.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri