Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimă rezolvată cu ajutorul unui selfie de pe Facebook

Crimă rezolvată cu ajutorul unui selfie de pe Facebook

O femeie din Canada a fost condamnată pentru că şi-a ucis cea mai bună prietenă, după ce poliţia a descoperit arma crimei într-o imagine postată de cele două tinere pe Facebook, scrie BBC.

Cheyenne Rose Antoine, în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovată pentru uciderea tinerei Brittney Gargol, în vârstă de 18 ani, în martie 2015. Gargol a fost găsită decedată pe un câmp din Saskatoon, Saskatchewan. Aceasta a fost strangulată cu o curea care i-a fost lăsată la gât. Cureaua este prezentă în poza postată pe Facebook de cele două.

Chenyenne Rose a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru fapta ei. Aceasta a ajuns în atenţia poliţiei după ce a postat pe Facebook un selfie în care apărea alături de prietena ei. În imaginea postată, Chenyenne purta cureaua găsită la gâtul lui Gargol.

Ce s-a întâmplat?

Cele două erau prietene “inseparabile”, potrivit publicaţiei Toronto Sun – până când Gargol a fost descoperită decedată, pe un câmp din apropierea unei şosele, de către un trecător, în dimineaţa zilei de 25 martie 2014.

Poliţia a afirmat că nu există nicio dovadă care să verifice povestea spusă de Antoine. Potrivit acesteia, cele două au plecat de la o petrecere în mai multe baruri, înainte ca Gargol să plece cu un bărbat neidentificat, în timp ce Antoine s-a dus să-şi viziteze unchiul.

Odată ce cureaua a fost descoperită în una dintre pozele celor două, poliţia a folosit postările de pe Facebook pentru a stabili adevărata poveste. Astfel, poliţia a descoperit că postarea făcută de Antoine pe profilul lui Gargol a fost o diversiune, “Unde eşti? Nu dau de tine. Sper că ai ajuns în siguranţă acasă.”. De asemenea, aceasta i-a cerut unchiului său să ofere un alibi fals.

În cele din urmă, Antoine şi-a recunoscut fapta.

Aceasta a afirmat că ea împreună cu prietena sa consumaseră alcool şi marijuana, iar apoi s-au certat. Antoine a acceptat că este responsabilă pentru moartea prietenei sale, deşi a afirmat că nu îşi aminteşte cu exactitate evenimentele.

 

 

Subiecte în articol: canada crima facebook selfie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri