"Declaraţiile menţionate pot fi de natură a genera o dispută nedorită între magistraţi şi alte puteri ale statului", se arată într-un comunicat al CSM transmis joi AGERPRES.
Reacţia CSM vine după ce ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat miercuri că politica salarială este făcută de către Guvern, iar acest lucru nu ar trebui să facă obiectul unei dispute între puterea executivă şi cea judecătorească, susţinând că nu este echitabil ca magistraţii să beneficieze de o creştere salarială de 18%.
"Creşterea de 18% nu este un obiectiv al Guvernului în ceea ce priveşte politica salarială şi nu credem că acest lucru ar trebui să facă obiectul, cel puţin până la Legea salarizării unitare, unei dispute între puterea executivă şi cea judecătorească. (...) Cred că această antagonizare care a fost întreţinută de anumite asociaţii de magistraţi nu face cinste rolului important de reformă şi responsabilitate pe care acest sector îl are în dezvoltarea României. Mie mi se pare că sunt lucruri mult mai importante în acest moment pe care trebuie să ne concentrăm în sectorul de justiţie decât acela de a cere, în condiţiile în care, practic, pentru asistenţi sociali sau administraţie publică locală noi avem dificultate în a acorda 100 - 200 de lei peste salariul minim. (...) Faceţi singuri calculele ce înseamnă 18% la salarii care sunt peste 10.000 de lei. Şi nu este echitabil acest lucru în acest moment, iar interpretările sunt mai degrabă abuzive", a spus Dragoş Pîslaru.
Sursa: AGERPRES