Jurnalul.ro Timp liber Casa Sfaturi în bucătărie. Cum să dezinfectezi rapid și eficient buretele de vase

Sfaturi în bucătărie. Cum să dezinfectezi rapid și eficient buretele de vase

de Redacția Jurnalul    |   

Buretele de vase conțin circa 362 de tipuri diferite de bacterii, potrivit mai multor studii. Aceștia sunt considerați „cele mai mari rezervoare de bacterii active din întreaga casă”.

Este astfel important să-i dezinfectezi înainte de a spăla vasele cu ei. Metoda cea mai  simplă și eficientă este adăugarea sării pe bureți înainte de a-i folosi. 

Buretele este folosit pentru spălarea paharelor, tacâmurilor, mâncării de pe farburii și chiar pentru curățarea aragazului. 

Citiți și Povestea desertului, din antichitate până astăzi. Ce dulciuri se consumau în Egiptul Antic, Evul Mediu sau Renaștere? 

Pentru a preveni înmulțirea bacteriilor, sarea este cea mai potrivită deoarerce are proprietăți dezinfectante  și igienizante, reușind să înlăture chiar E-coli sau stafilococi. 

Pentru a curăța buretele de bucătărie, dizolvă un sfert de cană de sare într-un litru de apă caldă. Asigură-te că sarea este complet dizolvată înainte de a adăuga buretele.

Boabele mai mici de sare, cum ar fi sarea de masă, se vor dizolva mai repede atunci când sunt adăugate în apă. Lasă buretele la înmuiat peste noapte în apa sărată. După ce l-ai scos din apa sărată, clătește-l bine, îndepărtând orice rest de sare. Lasă buretele să se usuce complet înainte de utilizare, potrivit tastingtable.com.

Citiți și 6 Rețete de exfoliante naturale pentru călcâie crăpate

Cum să ai un burete de vase curat

Totodată, pentru a păstra buretele curat, clătește-l cu apă călduță pentru a îndepărta reziduurile alimentare și spuma de săpun.
Usucă buretele după fiecare utilizare, bacteriile se dezvoltă mai repede în medii umede.
Poți dezinfecta buretele și introducându-l în cuptorul cu microunde. Udă buretele și pune-l în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de un minut, notează spynews.ro.

Subiecte în articol: bucătărie spalat vase burete sare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri