Jurnalul.ro Ştiri Social Cum îţi dezinfectezi mâinile fără a-ţi irita pielea

Cum îţi dezinfectezi mâinile fără a-ţi irita pielea

În ciuda acţiunii sale antivirus, spălarea frecventă a mâinilor usucă pielea şi provoacă iritaţii şi dermatite. Iar gelurile hidroalcoolice cu rol dezinfectant nu fac decât să amplifice problema.

 

După ce te speli bine pe mâini, nu folosi imediat soluţie dezinfectantă. Acţiunea combinată a celor două metode de curăţare afectează gradul de hidratare a pielii. Pentru spălare, alege săpunuri cu pH neutru şi cu acţiune emolientă (săpun de glicerină, cu ulei de măsline, cu unt de karité şamd). Chiar dacă pare o variantă bună, nu folosi săpunuri cu acţiune antiseptică, care degradează rapid pielea mâinilor – acesta este sfatul dermatologilor.

Un alt element care usucă pielea este apa fierbinte. Foloseşte din belşug apă călduţă. Dacă mâinile tale sunt deja iritate, foloseşte un produs special – fie un săpun cu lavandă, fie unul lichid, îmbogăţit cu extracte naturale cu rol calmant şi de catifelare. După fiecare spălare, clăteşte abundent cu apă călduţă şi usucă pielea prin tamponare blândă, cu un prosop curat. Aplică apoi o cremă nutritivă, cu efect puternic de hidratare.

Poţi folosi, cât stai în casă, mănuşi pentru tratament. Sunt alcătuite din materiale textile flauşate şi sunt îmbibate cu parafină sau cu alte substanţe cu rol de regenerare şi hidratare. Înainte de a le utiliza, spală mâinile foarte bine, insistând între degete, sub unghii şi la încheieturi, apoi usucă-le tamponând cu un prosop de hârtie de unică folosinţă.

 

Mănuşile de protecţie sanitară, pe care porţi când ieşi din casă, nu trebuie ţinute mai mult de 40 de minute – la nevoie, o oră. Mâinile transpiră, iar pielea se macerează în mediul umed astfel creat.

 

Casetă

Cu mănuşi de menaj

Când faci curat în casă, foloseşte mănuşi de menaj, inclusiv dacă speli vasele. Detergenţii de diverse tipuri usucă şi irită pielea. Dacă te ocupi cu grădinăritul, foloseşte, de asemenea, mănuşi de protecţie. Persoanele care suferă de eczeme de orice formă (dermatită atopică, eczemă de contact) trebuie să utilizeze un produs de curăţare fără săpun şi fără parfum sau un ulei de curăţare. După spălare, mâinile trebuie uscate cu blândeţe, fără a fi frecate cu prosopul.

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri