Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cumpără o locuință nouă de la PresidentResidence.ro - apartamente și garsoniere pe gustul tău

Cumpără o locuință nouă de la PresidentResidence.ro - apartamente și garsoniere pe gustul tău

Achiziţionarea unei locuinţe noi este un moment care te poate trece prin diferite stări, de la fericire şi nerăbdare, până la îndoială şi nehotărâre. În cazul în care deja eşti hotărât să cumperi un apartament sau o garsonieră într-un bloc nou construit, împreună cu specialiştii de la PresidentResidence.ro, îţi vom prezenta o serie de aspecte pe care trebuie să le ai în vedere astfel încât să te asiguri că alegi cea mai bună opţiune pentru tine şi familia ta.

Dar hai să vedem mai întâi care sunt cele mai importante avantaje pe care o locuinţă dintr-un ansamblu rezidential nou construit le aduce proprietarilor săi.

  1. Scapi de reparaţii, renovări şi reamenajări

Atunci când cumperi un apartament într-un bloc nou sau o casă care a mai fost locuintă o cumperi cu tot cu trecutul său. Şi cum sunt puţin oameni care renovează locuinţa înainte să o vândă, cumpărătorul este pus în situaţia în care trebuie să mai investească nişte bani în reparaţii şi renovare.

Atunci când achiziţionezi o locuinţă într-un ansamblu rezidential nou construit scapi de această grijă, căci apartamentul, casa sau garsoniera nu a mai fost locuită niciodată, iar interiorul miroase a nou!

  1. Nu trebuie să schimbi instalaţia electrică sau sanitară

Instalaţia electrică, alături de instalaţia sanitară, sunt unele dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le verifici atunci când cumperi un apartament vechi. De ce? Pentru că de cele mai multe ori ele se afla într-o stare deplorabilă. Iar cine a trecut printr-o situaţie asemănătoare ştie că schimbarea instalaţiei electrice nu este un procedeu uşor şi nici unul ieftin.

  1. Sistemul de încălzire

În România, foarte multe apartamente încă sunt încălzite la comun, mai precis în sistem de încălzire centralizat. În foarte multe cazuri, sistemul de încălzire funcţionează foarte slab sau nu funcţionează deloc iar în timpul iernii proprietarii trebuie să găsească o soluţie prin care să încălzească întreaga locuinţa. La polul opus, cele mai multe locuinţe noi vin la pachet cu o centrală termică nouă.

  1. Izolarea termică

Izolarea termică nu este un atu al blocurilor vechi. Este adevărat că de curând, în Bucureşti, au început să se izoleze din ce în ce mai multe clădiri, însă cu toate acestea sunt în foarte multe blocuri care nu sunt încă izolate termic.

Revenind la achiziţia unei locuinţe într-un bloc proaspăt construit, iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere astfel încât să te asiguri că alegi cea mai bună opţiune pentru tine şi cei dragi.

Informaţii despre dezvoltatorul imobiliar

Chiar dacă nu eşti primul care cumpără o locuinţă în ansamblu rezidential pe care îl vizezi, asta nu înseamnă că nu trebuie să te documentezi puţin şi să ceri toate documentele legate de construcţia în sine.

De asemenea, este important să faci puţine cercetări şi asupra dezvoltatorului imobiliar. Ce poţi face mai exact? Verifică toate construcţiile din portofoliul acestuia, vezi care sunt finalizate şi care sunt încă în curs de construcţie. Vezi dacă s-au respectat termenele de finalizare şi dacă noii proprietari sunt mulţumiţi. Cum reţelele de socializare sunt accesibile oricui şi fiecare dintre noi are dreptul la libera opinie, nu ar trebui să îţi fie greu să găseşti câteva recenzii pozitive sau negative.

Un alt lucru pe care îl poţi face este să verifici dacă dezvoltatorul imobiliar are sau nu procese în instanţă.

Verifică planul apartamentului cu un arhitect

Multe locuinţe din construcţiile noi se vând încă din stadiul de proiect, cum pe hârtie lucrurile par să arate bine pentru un necunoscător, lucrurile se pot schimba atunci când planul este privit de un arhitect cu experienţă. Prin urmare, chiar dacă dezvoltatorul te asigură că vei avea suficient spaţiu şi locuinţa va fi una confortabilă nu ar fi rău să ceri şi o a doua părere.

Verifica actele construcţie

Pentru construirea unei clădiri, dezvoltatorul imobiliar are nevoie de mai multe autorizaţii şi documente specifice. Iată în continuare care sunt cele mai importante documente pe care trebuie să le ceri dezvoltatorului imobiliar.  Mai precis, documente care atestă că construcţia respecta prevederile legale:

  1. Certificatul de urbanism

Pentru obţinerea acestuia solicitantul trebuie să prezinte actele de proprietate şi planurile cadastrale. Acesta conţine numeroase informaţii despre clădirea ce urmează a fi construită, precum: condiţiile în care construcţia poate fi realizată, restricţiile care se impun şi aspectele de care trebuie să se ţină cont.

  1. Autorizaţia de construire

După emiterea certificatului de urbanism se poate obţine şi autorizaţia de construire. Acest document îi va permite dezvoltatorului imobiliar să construiască imobilul respectiv.

  1. Procesul verbal de recepţie a lucrărilor

După finalizarea construcţiei trebuie realizată o recepţie a lucrării. La această recepţie trebuie să participe o comisie formată din specialişti din domeniu, dar şi un reprezentant al Administraţiei Publice Locale. Scopul acesteia este de a verifica dacă imobilul a fost construit potrivit condiţiilor impuse.

  1. Extras de carte funciară

Acest document conţine toate informaţiile privitoare la imobil, de la suprafaţă, modul şi planul de construcţie, pana la date despre proprietar şi aşa mai departe.

Achiziţionarea unei locuinţe noi este fără dar şi poate o provocarea pentru foarte mulţi dintre noi. Dacă nu ai găsit încă o ofertă care să te mulţumească din toate punctele de vedere îţi recomandăm să verifici şi ofertele de apartamente si garsoniere presidentresidence.ro. President este cel mai mare proiect imobiliar din zona centrală a Craiovei. Ansamblul rezidenţial President a fost proiectat să respecte cele mai înalte standarde de calitate.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri