Jurnalul.ro Ştiri Observator Băluță: Demontarea gardurilor din Unirii, un prezumtiv abuz al primarului general

Băluță: Demontarea gardurilor din Unirii, un prezumtiv abuz al primarului general

de Redacția Jurnalul    |   

Demontarea gardurilor amplasate de Primăria Sectorului 4 în Parcul Unirii ar fi un abuz, iar instituțiile statului trebuie să intervină energic, spune primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, după anunțul Primăriei Capitalei potrivit căruia, la 12.30, gardurile vor fi demontate de Poliția Locală.

„Acest oraș aparține bucureștenilor. România este un stat de drept în care există instituții menite să protejeze interesele oamenilor. Sunt convins că instituțiile statului vor acționa energic pentru a combate aceste abuzuri pe care, prezumptiv, le-ar putea face primarul Capitalei. (...) Eu vreau să vă spun că nu sunt un om conflictual și îmi voi menține această poziție. În această situație, documentele sunt cele care vorbesc. Acest tip de abordare nu este caracteristică unor oameni care au primit încrederea oamenilor pentru a conduce o comunitate. Rolul pe care îl avem este acela de a rezolva probleme și nu acela de a face astfel de spectacole extrem de triste”, spune Daniel Băluță.

Băluță afirmă că Planșeul Unirii este proprietatea Ministerului Mediului, prin Apele Române, cu care Sectorul 4 are un protocol.

„Ca atare am putut intra în acea zonă. Orice altă măsură de genul acesta este abuzivă. Municipalitatea nu are competență în acea zonă”, încheie Băluță.

Poliția Locală demontează luni, începând cu ora 12.30, gardurile amplasate de Primăria Sectorului 4 în zona Parcului Unirii. La acțiune va fi prezent și primarul general, Nicușor Dan.

„Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, participă la ora 12:30 la acțiunea Poliției Locale a Municipiului București de demontare a gardurilor amplasate ilegal de Primăria Sectorului 4 în zona Parcului Unirii”, anunță PMB.

Am început lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii, anunță primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță. El precizează că lucrările se derulează într-un spațiu deja securizat și nu vor afecta circulația rutieră sau pietonală.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri