Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce ar trebui să țineți cont înainte de a renova baia?

De ce ar trebui să țineți cont înainte de a renova baia?

Baia este, poate, cea mai renovată cameră din casă, însă sunt multe aspecte de care trebuie să țineți cont înainte de a începe noua amenajare a băii dumneavoastră. Luați aminte!

Baia este un spațiu care poate deveni foarte depășit în câțiva ani dacă nu știți să alegeți stilul și finisajele potrivite. Este posibil ca de-a lungul anilor să ajungeți să vă plictisiți de aceeași baie zi de zi.

Cele mai multe reamenajări parțiale care apar într-o locuință sunt în băi și bucătării. Iar când vine vorba de reforme cuprinzătoare, aceste două spații sunt cele care de obicei dau cele mai mari bătăi de cap atât clientului, cât și antreprenorului. Cea mai bună soluție pentru a face o schimbare optimă în baie este să apelați la serviciile unui arhitect sau un designer de interior, care să realizeze un design, de ce nu, pe viață. Indiferent dacă aveți sau nu un profesionist care să vă sfătuiască, acest articol vă poate ajuta să înțelegeți mai bine cum să vă reformați baia.

Dacă unele băi au ferestre, ceea ce înseamnă o mai bună iluminare și aerisire în baie, este adevărat că altele sunt interioare și nu au nicio sursă de iluminare naturală. Băile trebuie să aibă întotdeauna iluminare deasupra capului, indiferent dacă au ferestre sau nu, dar pentru a realiza o baie mai bine luminată este indicat să amplasați spoturi în oglinzile de baie, sub formă de aplice, iar, în cazul băilor mari, iluminare la duș.

Băile sunt probabil spațiul din casă care necesită mai mult spațiu pentru diverse accesorii și de multe ori constatați că baia nu este suficient de mare pentru acest lucru. Una dintre cele mai bune modalități de a economisi spațiu pentru ceea ce contează, este să folosiți radiatoarele de prosoape care să îndeplinească perfect cele două obiective. Există din ce în ce mai multe alternative de a alege un radiator prosoape, dar țineți mereu cont de faptul că cele cromate au tendința să se încălzească mai puțin decât cele albe, iar cele electrice sunt ceva mai costisitoare pe termen lung.

În ultima vreme se pare că perdelele de duș nu mai sunt topul în preferințelor. Alternativele sunt aproape nelimitate, de la amplasarea unui simplu geam fix până la cele glisante, indiferent de cum ar fi baia, întotdeauna veți găsi un paravan potrivit. Există însă un aspect pe care nu trebuie să îl treceți cu vederea niciodată: deschiderea nu trebuie să fie mai mică de 40cm și dacă este posibil să fie de 50cm sau mai mult.

Este adevărat că în băi trebuie să depozitați o multitudine de produse pentru igiena personală și că acestea ajung să ocupe mult spațiu. Trebuie să evitați să încărcați pereții băii cu bare și rafturi deoarece ajung să reducă spațiul. Cel mai bun mod de a nu ne încărca inutil baia este să cumpărați un dulap pentru chiuvetă cu suficient spațiu de stocare. Aceste piese de mobilier de baie devin din ce în ce mai optimizate și vin într-o varietate de dimensiuni pentru a se potrivi perfect în orice baie.

Curățarea unei băi poate fi anevoioasă. Din fericire, nu doar mobilierul suspendat devine din ce în ce mai des întâlnit, dar și chiuvetele, toaletele și bideurile. Aproape orice producător de obiecte sanitare oferă astăzi soluții suspendate. Deși sunt puțin mai complicat de instalat, veți aprecia că veți curăța mai ușor și mai repede podeaua.

Oglinda poate părea un aspect minor în designul unei băi, dar în realitate alegerea corectă a unei oglinzi atunci când renovați o baie poate fi esențială. Oglinzile sunt una dintre cele mai bune soluții pentru a face o baie mică să pară mai mare sau pentru a crea un spațiu mai spectaculos într-o baie mare. Fie că sunt încorporate sau de suprafață, oglinzile de baie trebuie alese cu grijă, ținând cont de dimensiunea băii, de iluminat și, bineînțeles, de înălțimea celui care urmează să o folosească.

Este posibil să așezi baia într-un loc diferit față de original? Aceasta este o întrebare foarte tipică atunci când se face o reformă cuprinzătoare într-o locuință. Răspunsul este în 99% din cazuri că poate fi mutat, dar există un aspect de care trebuie să țineți cont și de care nu trebuie să uitați: băile trebuie amplasate cât mai aproape de conductele de evacuare.

Toate aceste sfaturi vă pot ajuta să faceți față mai ușor renovării băii. Însă cel mai bun mod de a asigura funcționarea corectă a băii și de a nu fi nevoiți să o reformați din nou în câțiva ani, este să apelați la un arhitect sau un designer de interior care să vă consilieze și să preia grija de a face toate planurile corespunzătoare.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri