Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ligia Deca anunță că a mărit bursele pentru studenți. Câți bani vor primi aceștia în noul an universitar

Ligia Deca anunță că a mărit bursele pentru studenți. Câți bani vor primi aceștia în noul an universitar

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune, vineri, că a aprobat un ordin de ministru privind bursele studenților.

Cuantumul minim al bursei sociale se propune anual de către Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior și trebuie să acopere cheltuielile minime de masă și cazare, spune Deca.

Astfel, pentru acest an universitar cuantumul minim a fost stabilit la 925 de lei.

„Pe baza autonomiei, universitățile pot majora această sumă. De asemenea, au fost majorate și alte tipuri de burse pentru studenți”, mai spune ministrul Educației pe Facebook.

Astfel, bursa de doctorat a fost majorată la 3.700 de lei, de la 3.200 de lei, cât era în anul universitar trecut, bursa de studii universitare de licență didactică cu dublă specializare / masterat didactic a fost majorată la 3.700 de lei, de la 3.158 de lei, iar bursele de excelență olimpică (rezultate obținute în liceu) sunt de 3.700 de lei pentru premiul întâi (față de 3.300 de lei), 2.775 de lei pentru premiul al doilea (față de 2.445 de lei) și 1.850 de lei pentru premiul al treilea (față de 1.650 de lei).

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: deca bursă student
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri